Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Försvunnen apa hittad på McDonalds

Publicerad: 31 augusti 2018, 11:15

Foto: Skärmdump/Facebook

Det klassiska McDonald´s M:et blev en banan för att uppmärksamma apan som äntrade restaurangen i Frölunda.


Ämnen i artikeln:

McDonald´sReklamKampanj

Under onsdagseftermiddagen försvann en Goeldisapaa från Universeum i centrala Göteborg. Vid 23-tiden kunde polisen lokalisera apan. Den uppehöll sig då inne på en McDonald´s-restaurang i Frölunda.

McDonald´s och deras byrå Nord DDB tog tillfället i akt att ta fram en blixtkampanj, där det traditionella McDonald´s M:et byts ut till en banan.

– Efter en stor gemensam kreativ kraftsamling där en hel flock kreatörer kliade sina huvuden som apor var det någon som sa: "hörni, ska vi inte bara böja ett bananskal ". Plötsligt kändes det lika givet som att plocka loppor ur varandras päls, säger Petter Dixelius, senior copywriter på Nord DDB, till Resumé.

Hur har kampanjen tagits emot i sociala medier?
– Vi har satt ihop en taskforce som bevakar detta dygnet runt. Preliminära siffror av spridningen pekar försiktigt uppåt, lite som en banan. Daily Mirror har uppmärksammat besöket och vi har så klart svarat dem på Twitter.

Hur lyckosamt är det för er och McDonald´s att en sån här sak inträffar?
– Vi tycker att det är jättekul men mest lyckosamt var det nog för apan som fick äta jättegod mat i en avslappnad och trevlig miljö.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

McDonald´sReklamKampanj

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.