lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Förverkligar en livsdröm

Publicerad: 4 november 2009, 11:44

Efter att Resume.se har avslöjat att Ulrika Liss-Daniels avgår som vd för en av Sverige största reklambyråer, Valentin & Byhr, står det nu klart att hon ska starta ett eget klädföretag.

Ämnen i artikeln:

Ulrika Liss-Daniels

KB

Karl-Johan Byttner


Ulrika Liss-Daniels.

Ulrika Liss-Daniels fortsätter som vd för Valentin & Byhr fram till våren. Därefter startar hon egen klädfirma.

– Jag har verkligen världens roligaste jobb. Och under den tid som jag har varit vd på Valentin & Byhr har vi blivit många fler och bredare. Dessutom har vi klarat oss riktigt bra under den osäkra period som rådde i våras. Men jag har närt en dröm många år och att göra något eget inom kläder och nu vill jag göra detta innan jag är för trött eller saknar den energi som krävs för att lyckas, säger hon.

Lite skämtsamt menar hon att det kanske vara tal om en 40-årskris, hon är 38 år idag, men samtidigt handlar det snarare om ett brinnande intresse för frågor som rör just kläder.

– Jag kände helt enkelt att jag ville ge mig själv chansen. Det finns ingen som helst tvist eller liknande, utan det har skett stillsamt och med en stor respekt för varandra på byrån, säger Ulrika Liss-Daniels.

Har du några fallskärmar som löser ut?
– Det vill jag inte gå in på, men det är som sagt mitt eget beslut att jag nu går över till att starta eget. Det handlar om att förverkliga en livsdröm. Och jag känner att nu prövar jag om det går och slipper riskera att bli bitter för att jag aldrig försökte, säger hon.

I dagsläget vill hon inte gå närmare in på vilken strategi hon ska använda sig av. Inte heller kring vilken målgrupp hon ska rikta sig till.

- Det lovar jag att berätta senare, säger hon.

Har du någon tidigare erfarenhet av att arbeta med kläder?
– Jag har väl mer ett sjukt intresse för allt vad kläder heter.

Hon räknar med att sina tidigare erfarenheter att driva företag och verka inom reklambranschen ska komma henne till nytta.

– Jag har ett brinnande engagement och sedan har jag läst en fil mag i statsvetenskap. Det du, säger säger hon.

Läs mer: Valentin & Byhr tappar vd:n

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev