Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fotbollsikonen Ronaldo blir Sorrells praktikant

Publicerad: 9 januari 2013, 11:04

Philip Thomas, Cannes-vd, Ronaldo och sir Martin Sorrell

Foto: Fredrik Thambert

Brasilianaren Ronaldo som vid tre tillfällen utsetts till världens bästa fotbollsspelare av FIFA tar en oväntad karriärväg. Nu planerar han att flytta till London för att praktisera på ett av världens ledande reklamkoncern WPP.


Ämnen i artikeln:

WPP

Ronaldo var en firad fotbollsstjärna i klubbar som Barcelona, Inter, Real Madrid och Milan. I landslaget blev hans främsta milstolpe VM-finalen mot Tyskland 2002. Brasilien vann med 2-0 över Tyskland och Ronaldo stod för båda målen.

Han är även den spelare som gjort flest mål i VM-historien. Han slutade spela fotboll under 2011.

Nu kommer den forne fotbollsstjärnan att spendera flera månader i London. Under februari börjar han lära sig reklam på den globala kommunikationskoncernen WPP, med Sir Martin Sorrell som vd, det skriver Guardian. I samband med Cannes Lions förra årets syntes då båda tillsammans.

– 18 år har gått och jag har knappt pluggat alls. Det känns jättekul att bli student igen, säger Ronaldo till den brasilianska tidningen Meio & Mensagem och fortsätter:

– Att lära sig från Martin Sorrell blir perfekt. Jag kommer inte att lämna honom ensam. Jag kommer att ställa frågor hela dagarna, precis som en striker. Han kommer att behöva berätta allting för mig.

Samarbetet må komma som en överraskning, men inte för alla. Faktum är att Ronaldo startade en marknadsföringsbyrå inriktad på sport i São Paulo under namnet 9ine, efter hans eget tröjnummer.

WPP investerade i verksamheten och Sir Martin Sorrell öppnade för att Ronaldo skulle få komma till WPP.

Till Guardian berättade Sorrell att han och fotbollsstjärnans kontakt sträcker sig över några år. Fotbollsstjärnan skiljde sig nyligen från sin fru efter en otrohetsaffär vilket Guardian ser som en möjlig anledning till London-flytten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

WPP

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.