Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fotbollssupportrarnas alkolås: Vuvuzelan som bara funkar om du inte är för full

Publicerad: 7 juli 2016, 11:50

Foto: Pressbild/Carlsberg

Carlsberg ger den omdebatterade Vuvuzelan nytt liv – men den går bara att använda om du druckit ansvarsfullt.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-EMCP+BCarlsberg

Likt en jättesvärm med bin låg vuvuzelornas surr som ett täcke över matcherna i VM i Sydafrika 2010, till mångas stora irritation. Nu kan Carlsberg ha kommit med lösningen, i form av vuvuzelor med integrerat utandningsprov. Den känner av om du enligt Carlsbergs mått mätt "druckit ansvarsfullt" eller ej (normalvuxen man som inte dricker mer än fem öl på två timmar). Har du inte det, så fungerar inte blåsinstrumentet.

Meningen med ölproducentens vuvuzelor kanske inte är att få stopp på dess förekomst på arenorna, men det skulle mycket väl kunna bli effekten med tanke på mängden öl som konsumeras i samband med mästerskapen. Carlsberg vill dock nå den motsatta effekten – att fansen dricker mindre så att fler kan blåsa i de populära vuvuzelorna.

I en kampanjfilm nedan framtagen av CP+B:s Köpenhamnkontor kan du se hur det gick när Carlsberg lånade ut några vuvuzelor i samband med sommarens fotbolls-EM i Frankrike.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-EMCP+BCarlsberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.