Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fotografiska ger rött kort till förmån för hiv/aids-forskning

Publicerad: 29 november 2012, 14:29

På lördag den 1 december är det World Aids Day och det kommer Fotografiska att uppmärksamma med ett rött medlemskort då rött är färgen för kampen mot hiv/aids. Det allra första får fotografen David LaChapelle.


Ämnen i artikeln:

Fotografiska

Korten kommer att börja säljas med start lördag och därefter under hela  december månad. Korten kommer innehållsmässigt innebära samma sak som  ordinarie enskilda medlemskap, men med skillnaden att 50 kronor går till  organisationen Let's Talk HIV, som är en insamlingsorganisation som  distribuerar medel vidare till projekt och forskning kring hiv/aids.

Fotografiska kommer därutöver att skänka 50 kronor per sålt rött  medlemskort, så totalt 100 kr kommer gå till Let's Talk HIV under  december för varje rött medlemskap som säljs.

Som en start för kampanjen kommer Fotografiska att ge David LaChapelle,  som imorgon öppnar sin utställning "Burning Beauty" på Fotografiska, det  allra första röda medlemskortet på invigningsfesten i kväll.

David LaChapelle har tidigare berättat om hur han och hans arbete  påverkades tidigt av att hans vänner blev sjuka och dog av aids.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Fotografiska

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.