Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fotografiska lyckades slå världsrekordet

Publicerad: 28 november 2012, 12:05

Från kampanjsajten.

Fotografiska lyckades med att slå världsrekordet och kommer att välkomna fotografen David LaChapelle med världens längsta röda matta, 522 meter lång, inför utställningen "Burning Beauty" på Fotografiska.


Ämnen i artikeln:

Fotografiska

Resumé har tidigare skrivit om hur man inför utställningen "Burning  Beauty" av David LaChapelle på Fotografiska, vilken är både  LaChappelles och Fotografiskas största någonsin, Därför ville välkomna  fotografen med världens längsta röda matta till invigningsfesten.

Nu står det klart att de slår världsrekordet.

Det tidigare rekordet på 455 meter kommer från filmpremiären av "Harry  Potter och dödsrelikerna del 2" i London. Men på invigningsfesten på  Fotografiska kommer de att rulla ut en 522 meter lång röd matta, vilket  är nytt världsrekord.

– Allt började med att vi ställde ut David LaChapelle i Nacka Strand  2008. Den utställningen blev beviset på att Stockholm var redo för ett  större fotomuseum och det gjorde att vi vågade satsa på Fotografiska,  säger Per Broman, grundare av Fotografiska i en kommentar.

För några veckor sedan uppmanade Fotografiska allmänheten att vara med  och välkomna David LaChapelle. För varje person som deltog blev mattan  fem centimeter längre. Totalt har över 10 000 personer deltagit och  resultatet landade i den 522 meter långa röda mattan.

– Vi har David LaChapelle att tacka för mycket. När vi nu ställer ut  honom har vi helt andra förutsättningar och självklart ska han då  välkomnas med världens längsta röda matta, säger Per Broman.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Fotografiska

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.