Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Från Hundra till fyra

Publicerad: 19 februari 2009, 11:45

Johan Belin, Robert Börjes, Andrea Turesson och Håkan Aludd. De fyra från den konkursdrabbade byrån Hundra startar nu ny byrå tillsammans. Förhoppningen är att en handfull andra från Hundra ansluter inom en månad.


Ämnen i artikeln:

Johan Belin

Håkan Aludd, Robert Börjes, Johan Belin och Andrea Turesson.

Den nya byrån har inget namn än, men bolaget är registrerat och Johan Belin, Hundras tidigare vd, nu projektledare, letar lokal. Hur snart själva arbetet kan komma igång är dock oklart. Belin hoppas på inom ett par veckor.
– Vi måste fullgöra våra förpliktelser för konkursboet också, säger han.

De fyra, Johan Belin och Robert Börjes, båda projektledare, Andrea Turesson, copy, och Håkan Aludd, ad. Blir ett första team. Om en månad tror Belin att byrån ska bestå av ett tiotal personer. Men helst inga anställda.
– Detta är framtidskollektivet Moder Jord och alla ska vara med, säger han.
– Ingen kommer att vara anställd. Man ska gå in i detta med öppna ögon och öppet hjärta eftersom det är ett tufft marknadsläge. Annars klarar vi det inte.

Orsaken är att de kräver stort engagemang av dem som går in i bolaget. Man ska inte se den här byrån som en arbetsgivare tills stormen blåst över.

Initialt kommer dock Johan Belin och Robert Börjes att dela på ägandet.
– Men vi ska göra avtal om hur det kommer att se ut när vi kommer förbi steg ett, säger Belin.
– Man kan givetvis inte tvinga folk till ägaransvar men tanken är att alla ska få del av en värdetillväxt. Och vi får ta saker stegvis och få arbetsglädje och ordning på grejerna först.

Den nya byrån har inga kontrakterade kunder än, men de hoppas få fortsatt förtroende av några av Hundras gamla kunder. Samt en ny.
– Jag kan inte prata mer om det eftersom det inte finns några åtaganden, men vi har några uppdrag, säger Johan Belin.
– Vi har gjort en rimlighetsbedömning och tror att det finns ett gäng som vill fortsätta jobba med oss.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Johan Belin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.