Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fredagsmyset är tillbaka

Publicerad: 27 april 2012, 05:22

OLW fortsätter på det vinnande fredagsmys-spåret i årets kampanj. Här är den helt nya reklamfilmen signerad Åkestam Holst.


Ämnen i artikeln:

OLW

Den  första fredagsmys-filmen kom 2009 och blev en omedelbar succé. Året  därpå gick bolaget om Estrella som etta på chipsmarknaden och har  behållit den positionen sedan dess.

Nu är det dags för fredagsmyset att återkomma i rutan. På måndag börjar den nya filmen att rulla i tv.

–  Vi sätter förstoringsglaset på själva känslan som uppstår när klockan  slår fem. Det är en varsam förändring. Den största utmaningen är att  göra förändringar samtidigt som vi är måna om grundbultarna i konceptet,  säger Filip Laurent, copy på Åkestam Holst.

Marcus  Thollin som är OLW:s marknadsdirektör förklarar att de nu försöker gå  ett steg längre i konceptet, men att det samtidigt baseras på samma  insikt som tidigare.

–  Fredagsmys är inget som vi har hittat på. Det finns på riktigt. Det  bygger på något som det svenska folket känner igen sig i, och det  igenkänningsperspektivet försöker vi bygga vidare på. Vi ska inte göra  parodi på något eller göra oss roliga på någon annans bekostnad. Vi ska  gå tätare in på känslan av det som händer på fredagar när fredagsmyset  är nära, säger han.

Läs  ett längre reportage om OLW:s fredagsmys-resa och arbetet med den nya  kampanjen i nästa veckas utgåva av Resumé. Skaffa en prenumeration här!

Ansvariga i produktionen för OLW

Åkestam Holst
AD Johan Landin
Copy Filip Laurent
Produktionsledare Anna Nolendorfs

Planner Lars Friberg
Filmproducent Leila El-Zein
Formgivare Torbjörn Krantz
Projektledare Kjell Månsson

OLW
Marknadschef Marcus Thollin
Grupproduktchef Charlotta Oldén
Produktchef Susanne Wibreus

Produktionsbolag B-reel Films
Executive Producer: Rikard Åström
Line Producer: Cathrin Holmqvist
Director: Jens Sjögren
DoP: Carl Nilsson
Editor: Henning Mark

Musik: Björn Palmberg/Redpipe

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

OLW

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.