fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fredrik Kullberg får Hjärtat att bulta

Publicerad: 15 oktober 2015, 13:36

Vinnaren Fredrik Kullberg.

Foto: Andreas Elgstrand

Fredrik Kullberg, Apotek Hjärtat, blir Sveriges bästa marknadschef i kategorin Apotek. ”Branschglidningen är en stor utmaning”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Bästa MarknadschefApotek HjärtatFredrik KullbergReklam

JL


Konkurrensen är stor i apoteksbranschen med ett flertal privata aktörer som slagit sig in. I slutet av 2014 köpte Ica Apotek Hjärtat som nu utvecklas för fullt. För apotekets marknadschef Fredrik Kullberg är det viktigaste att alltid ha en röd tråd genom reklamen.

– Att hitta ett reklammanér som vi kan hålla fast vid och som också är stringent – i alla kanaler. När vi gör reklam, försöker vi göra reklam man pratar om. Och den ska kroka arm med allt vi gör på andra plattformar.

Den viktigaste marknadsföringskanalen för Apotek Hjärtat är butiken. För annan kommunikation ligger fokus på utomhus för mycket räckvidd, de senaste två åren. Fredrik Kullberg ser två stora utmaningar för apoteksbranschen.

– Digitaliseringen öppnar många nya möjligheter, men innebär också att man måste rensa. Branschglidningen är också en stor utmaning. Alla är inne och tar av vår kaka och samtidigt breddar vi oss. Hälsofokus är ingen trend, det är en verklighet.

Fredrik Kullberg har varit Hjärtats marknadschef sedan augusti 2010. Han stod även som vinnare 2013.

Fredrik Kullberg vinner i konkurrens med: Eric Lundberg, Apoteket AB, Maria Mårfält, Apoteksgruppen, Minna Dahlberg, Kronans Apotek och Fredrik Lindblad, Lloyds Apotek.

Apotek Hjärtat jobbar med:
Reklambyrå: Åkestam Holst
Mediabyrå: Starcom
Designbyrå: BVD
Inhousebyrå: Simon Says

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev