Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fredrik Skavlan nästa kändis att utnyttjas i annonsbluffen

Publicerad: 7 maj 2019, 11:04

De senaste åren har ett flertal välkända profiler utnyttjats i olika annonsbluffar. Den senaste i raden är den populäre programledaren Fredrik Skavlan vars ansikte bland annat syns på den kontroversiella nyhetssajten Breitbart.


Ämnen i artikeln:

Fredrik SkavlanReklam

För ett år sedan granskade Kalla Fakta hur ett flertal kändisars ansikten utnyttjades i olika bluffreklamer. Bilder och citat kopplade till kändisar användes till att marknadsföra alltifrån hudprodukter till bitcointjänster. I det fall som Kalla Fakta specialgranskade ledde annonserna till en kedja av postboxar, adresser och företag runtom i världen.

– Jag tycker att det är jättetråkigt. För det kan också vara personer som inte har jättemycket pengar att lägga på sådan här produkter och så har de blivit lurade in i någon sorts jäkla föryngringskräm, berättade TV4-profilen Agneta Sjödin vars ansikte använts av företaget Perlelux.

Tidigare i våras uppmärksammade Resumé att Fredrik Strages ansikte användes i en bluffkampanj för bitcoin, en kampanj som dessutom lånat manéret från Expressens privatekonomisajt Dina Pengar.

Nästa kändis som fått sitt ansikte stulet är den norska tv-profilen Fredrik Skavlan. Hans ansikte syns just nu i annonser på sajter som den kontroversiella nyhetssajten Breitbart. I annonserna påstås Skavlan ha gjort en intervju som "tar Sverige med Storm medan svenska storbanker försöker stoppa den" och ha skrivit "ett sista meddelande till Sverige". Den första annonsen leder till sajten Mozfit.com, en sajt som säljer alltifrån "bananpulver" till hörlurar. Det finns ingen information om vem som ligger bakom sajten. Den andra annonsen leder till en sida med tjeckisk copytext och en köplänk till "Skavlans sista meddelande till Sverige".

Resumé söker Fredrik Skavlan för en kommentar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fredrik SkavlanReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.