Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fri från cancer – då kommer cancerbaksmällan

Publicerad: 4 oktober 2018, 07:13

Foto: Pressbild

Under den rosa månaden i oktober lyfter Ung Cancer upp det fysiska, psykiska och sociala efterspel som kan följa efter ett cancerbesked.


Ämnen i artikeln:

Ung CancerReklamKampanj

Trots att fler och fler i dag överlever cancer så blir vägen tillbaka inte alltid som man har tänkt sig. Det uppmärksammar den ideella organisationen Ung Cancer, som låter egna medlemmar berätta och visa bilder med tips och råd för både sjuk och närstående.

Många som blivit cancerfria bär fortfarande på psykiska och fysiska ärr. Det kan bland annat handla om att våga leva livet fullt ut, visa upp sin kropp, skaffa barn och påverka en negativt rent ekonomiskt.

– Det är egentligen helt otroligt men det krävs en frisk persons inkomst för att kunna vara sjuk, säger Mathias, 25, som är medlem i Ung Cancer, i en kommentar.

Under rosa månaden lyfter därför Ung Cancer begreppet cancerbaksmällan. Mathias är en av de som delar med sig av sina upplevelser, där han beskriver cancern som en sjukdom som lämnat kroppen – men inte livet.

"Cancer förstörde mycket i mitt liv, mitt immunförsvar, min ekonomi och min kropp. Cancerbaksmällan är otroligt jobbig och den kommer tyvärr vara med mig livet ut. Men jag är tacksam för allt i livet som kan hjälpa mig att lindra min cancerbaksmälla. Att få leva och inte bara överleva." skriver Mathias i sin berättelse.

Utöver medlemmarnas historier kommer Ung Cancer genom seriestrippar illustrera
situationer ur cancerdrabbades vardag, samt ge tips på hur cancerbaksmällan kan lindras. Förhoppningen är att ingen cancerberörd ska behöva kämpa ensam, oavsett under eller efter sjukdomen.

Mer från kampanjen:

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Ung CancerReklamKampanj

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.