Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Friar på Ikea

Publicerad: 11 juni 2013, 12:29

Ikea och ÅkestamHolst har hyllats livets alla skeenden och under två månader låtit svenska folket säga det med en säng. Ikea har fått in 5 000 broderade sängar för den som är på väg in i ett nytt skeende av livet.


Ämnen i artikeln:

Ikea

– Sängen är tätt sammankopplad till nya skeenden i livet och något som  oftast byts ut när vi gör större förändringar, så i stället för att  fråga om man ska flytta ihop eller fria kom vi på idén att uppmana  människor att ”säga det med en ny säng”, säger Maria Granath på Ikea i  en kommentar.

Åtta sängar valdes ut och broderades för att sedan  överlämnas som överraskningar. Några broderade sängar dokumenterades som  kortfilmer av regissörerna Agnes Lo Åkerlind och Lotta Lejdström:
– Många  har bilden av att en säng ska räcka hela livet, men så är det ju  sällan. Var säng har sin tid och genom kampanjen uppmanar vi människor  att hitta en säng som är perfekt för dem just nu, säger Maria Granath i  en kommentar.

Eva friade till sin pojkvän på Ikea Linköpings sängavdelning. Här är filmen från frieriet.

Arbetsgrupp:
Kund: IKEA

Webb- och filmproduktion: B-Reel

Byrå:
Creative Director: Andreas Ullenius
Art Director: Petra Albrektsson
Art Director: Andreas Ekelund
Copywriter: Maja Folgero
Copywriter: Viktor Jacobsson
Projektledare: Kjell Månsson
Digital Producent: Alex Picha
Planner: Mika Grenros
Produktionsledare: Anna Nolendorfs

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.