Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Frilansagentur öppnar arkivet

Publicerad: 4 oktober 2012, 07:39

Stefan Ström

UtopiaPeople gör sitt arkiv på 12.000 frilansare inom film-, TV- och reklamproduktion sökbart.


UtopiaPeople är en frilansagentur verksamma inom film, TV och reklam.  Bolaget startades 2007 av Stefan Ström och Hanna Kallin och har idag ett register på över 12.000 olika  frilansare som är verksamma inom produktion och postproduktion. Man  lanserar nu UtopiaBook, ett onlinebaserat bokningsverktyg där  produktionsbolag, TV-kanaler, VFX-studios och reklambyråer själva kan  söka i bolagets register. Ungefär 6000 av frilansarna finns utomlands

- Stora tv-produktioner som exempel är personalintensiva och innebär ofta snabba puckar. Det råder dessutom brist på vissa sorters kompetenser som tex Producenter, fotografer, inslagsproducenter och redigerare. I och med att vi gör vår databas sökbar kommer vi kanske inte lösa den bristen, men det blir betydligt enklare att själv hitta och boka rätt person och därmed en extremt mycket snabbare bemanningsprocess, säger Stefan Ström.  

Han hoppas att tjänsten ska kunna användas för att minska behovet av underleverantörer samt spara tid och administrativa moment. I och med att frilansarna är anknutna till databasen syns det när de är tillgängliga och kontraktsvillkor med mera är redan formulerade.

- Frilansandet har ökat enormt och som begåvad VFX artist eller colorist har du idag också en arbetsmarknad som är global. Med den här tjänsten så krymper vi avstånden och gör det också enklare att jobba i virtuella team. Det är dessutom en gratistjänst för frilansaren, säger Stefan Ström.

Bland UtiopiaPeoples kunder märks bland andra Mastiff, Acne och brittiska Smoke&Mirrors.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.