Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Friskis & Svettis gör en pudel — ersätter bloggaren

Publicerad: 5 april 2013, 12:19

Friskis & Svettis anklagades för plagiat av bloggaren "Karins konstgrepp". Träningskedjan ville först inte bemöta hennes krav på ersättning, men har nu kovänt i frågan. – Vi vill inte låta detta bli en diskussion om det enligt lagen är upphovsrättsintrång eller inte, skriver verksamhetschefen på Facebook.


Ämnen i artikeln:

Friskis & Svettis

Resumé rapporterade tidigare i dag om anklagelserna mot Friskis & Svettis i Karlstad och Kalmar. Företrädarna i de båda föreningarna var ledsna för att deras agerande hade uppfattats som ett plagiat, och meddelade att de arbetar för en lösning så att alla parter blir nöjda.

Nu har de bestämt sig för att gå med på bloggaren Karin Elisabet Janssons krav om ersättning, för att de använde sig av hennes idé i Facebook-annonser.

Kristina Ling som är verksamhetschef på Friskis & Svettis i Karlstad meddelar nu beslutet på föreningens Facebook. Hon skriver:

"Här kommer vårt förlåt i rabaldret kring Friskis&Svettis och bloggen Karins konstgrepp:  

Vi är ledsna att en värdering vi sympatiserar med, mindre utseendefixering i samhället, blev till en annons från Friskis&Svettis utifrån en kreativ idé som vi inte kommit på själva. Det var Karin Elisabet Jansson som låg bakom den. Friskis&Svettis är en organisation som är byggd av entreprenörer likt Karin, där vi startat i liten skala och sedan har våra idrottsföreningar växt. Idag är vi stora, och då är det extra viktigt att tänka på hur vi startade. Vi har tagit bort det vi kan av bilder där Karins ord finns med, och i personliga kontakter med Karin bett om ursäkt för att vi agerat tokigt.

Vi vill inte låta detta bli en diskussion om det enligt lagen är upphovsrättsintrång eller inte, utan tillmötesgå Karins önskemål om en ersättning för det nedlagda arbetet. Med detta ber vi om ursäkt och hoppas att Karin blir nöjd i och med detta."

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Friskis & Svettis

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.