Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fry gör reklamfilm med stillbildskamera

Publicerad: 6 mars 2009, 14:05

Den stockholmsbaserade kommunikationsbyrån Fry Communication fick i uppdrag att ta fram en reklamfilm för det globala företaget 3M. Resultatet blev filmer gjorda med vanlig stillbildskamera.


Reklamfilmerna, totalt två stycken 60 sekunders, är filmade med Canons stillbildskamera EOS 5D Mark II i Marocko i slutet av januari. För regi och foto svarar Tobias Lindén.
– Bildkvaliteten är utmärkt och man kan arbeta väldigt kompakt. Handhavandet är lite ovant för film, men man vänjer sig snabbt, säger Lindén i en kommentar.
– Att filma i HD med skarp stillbildsoptik är en riktigt bra kombination, där skärpedjup och gradation ger en för film ny look.

Fry Communications, som har jobbat med 3M i ett par år, har även komponerat och producerat musiken till filmerna. Filmerna gör reklam för svetsskyddet Speedglas.
– Vi har gjort alla möjliga saker för dem under åren men det här var första gången de ville göra reklamfilm för en sådan här produkt. Vi bestämde oss då för att jobba med den här kameran. Dels för att Tobias är stillbildsfotograf från början och dels för att det var ett helt nytt sätt att jobba, säger Julia Emmerich på Fry Communication.

Någon media är ännu inte köpt för filmerna men de är gjorda främst för den amerikanska marknaden.
– De kommer även att visas i butiker i Europa.

Vad hade ni för budget?

– Kan inte säga exakt men det var en ganska liten budget. Tekniken vi använde gjorde det möjligt att hålla kostnaderna nere.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.