Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Full fart hos Lunatic Speed

Publicerad: 17 februari 2014, 16:10

Foto: Carl Åstrand.

Produktionsbolaget Lunatic Speed regisserar samtliga avsnitt av TV4:s nya humorserie Welcome to Sweden, som har premiär den 21 mars. Nytt är också att man har genomfört en rad nyrekryteringar, däribland Joakim Thörn som har jobbat på King och Peacock och skrivit ICA-manus. Lunatic Speed har även inlett samarbeten med flera regissörer.


Ämnen i artikeln:

KingPeacockTV4Welcome to Sweden

Lunatic Speed-regissören Carl Åstrand ligger bakom reklamfilmer för varumärken som  Mercedes, Ikea, Sony, Heineken och Nintendo.

Han har också regisserat  tv-serier som ”Kenny Starfighter”, ”Håkan Bråkan” och ”Nisse Hults  historiska snedsteg”.

Carl Åstrand är nu aktuell som regissör till samtliga  avsnitt av den nya humorserien ”Welcome to Sweden”.  

Serien är en  humoristisk betraktelse av Sverige på engelska och har premiär på TV4  den 21 mars.

Welcome to Sweden är ett samarbete mellan just TV4, Amy och  Greg Poehler, FLX och Entertainment One – Resumé har tidigare berättat  att NBC har köpt serien i samband med Mip-mässan i Cannes.

Lunatic Speed har också genomför en rad rekryteringar och skapat flera samarbeten med olika regissörer.

Pontus  Jerrestedt och John Gabous går in på produktionsdelen – duon har  erfarenhet från bolag som Forsberg & Co och Jarowskij. Lunatic Speed har  även plockat in Joakim Thörn som ny regissör – han är bland annat en  prisbelönt reklamfilmsregissör och förefattare.

Joakim Thörn är utbildad ad på Berghs och har tidigare jobbat på byråer som King och Peacock. Han ligger bland annat bakom manus till ICA-reklamen.

Lunatic representerar också den brittiske regissören Colin Gregg som bland annat ligger bakom den framgångsrika reklamfilmen”Blackcurrant Tango”.

Bolaget  har också inlett ett regissörs-samarbete med David Popesco och Kacper  Larski, som jobbar på Hooligan Filmworks i Toronto.

Samarbetet innebär  att Hooligan nu även representerar Carl Åstrand i Kanada.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.