Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fullt blöjkrig i Marknadsdomstolen

Publicerad: 13 maj 2013, 14:46

Foto: Colorbox

Sedan Procter & Gamble dömts att betala flera miljoner kronor i skadestånd till konkurrenten SCA för att ha marknadsfört Pampersblöjor på ett vilseledande sätt, är nu ordkriget i full gång i bolagens inlagor till Marknadsdomstolen.


Ämnen i artikeln:

Proctor & GambleLibero

Tingsrätten slog fast att SCA drabbades av minskad försäljning av sitt blöjmärke Libero till följd av konkurrentens otillåtna reklam, men Procter & Gamble har nu fört fram nya uppgifter om att försäljningen bara såg ut att minska då den jämfördes med tidigare upptrissade siffror till följd av att blöjpaket skänktes bort vid köp av flera paket. Det meddelar nyhetsbyrån Sirén.

SCA hävdar dock att kampanjen borde ha påverkat båda blöjmärkens försäljning likartat, vilket den inte ska ha gjort, och begär att Marknadsdomstolen struntar i yrkandet.

Tingsrättsdomen från 2011 förbjuder Procter & Gamble Sverige AB vid vite om l 000 000 kr att i sin marknadsföring av blöjor använda uttrycken:
a) "8 av 10 föräldrar rekommenderar Pampers"
b) "8 av 10 föräldrar rekommenderar Pampers Active Fit"
c) "8 av 10 föräldrar rekommenderar"
d) "rekommenderad av 8 av 10 föräldrar"
e) "rekommenderad av 8 av 10 svenska föräldrar"

Dessutom tvingades Proctor & Gamble betala ett vite på 4 815 000 till konkurrenten SCA Hygiene Products.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Proctor & GambleLibero

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.