lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Funkar AW för dig?" – Se Arbetsförmedlingens senaste filmer

Publicerad: 29 oktober 2018, 09:40

I dag släpps nya filmer i Le Bureaus koncept "Gör plats" med fokus på att slå hål på de fördomar som gör att kompetens inte tas tillvara.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråLe BureauArbetsförmedlingenReklam

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Arbetsförmedlingens kampanj "Gör plats" har varit synlig och fått genomslag hos arbetsgivare sedan den lanserades under våren. 7 av 10 har uppmärksammat kampanjen och 3 av 10 upplever sig mer positivt inställda till att anställa någon med funktionsnedsättning efter att ha sett filmen.

Reklambyrån Le Bureaus senaste filmer bygger på intervjuer som har gjorts med arbetsgivare. Undersökningen som ligger till grund för kampanjen visar att okunskap ligger bakom många arbetsgivares ointresse för att anställa personer med funktionsnedsättning.

– Syftet med filmerna är att avdramatisera och visa på att människor med en funktionsnedsättning är som vem som helst. Om man klarar stress eller inte har inte med funktionsnedsättningen att göra, det handlar om din personliga läggning, säger Helena de Verdier, kampanjansvarig på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

"Gör plats" startade i våras där myndigheten har regeringens uppdrag av att bidra till att fler personer med funktionsnedsättning får jobb. De nya filmerna kommer att synas i tv, på bio, i sociala medier och digitalt. De kommer även visas på Arlanda Express och på inrikesgaten på bland annat Arlanda, Landvetter och Malmö Airport. Det finns även en kampanjsajt,

Arbetsgrupp
Le Bueau: Gustaf Sehlstedt, Josephine Wallin, Claes Kjellström, John Wernvik, Elisabeth Philipson, Amanda Bermheden, Mimmi Ericsson, Sophia Nilsson

Arbetsförmedlingen Enheten Kommunikation: Helena De Verdier

De nya filmerna har gjorts ihop med produktionsbolaget
New Land: Regissör: Natanael Ericsson Producent: Adam Holmström

Musik: Pierre Riddez

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev