Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Futurelab börjar om

Publicerad: 20 april 2009, 13:42

I mitten av mars meddelade den boråsbaserade reklambyrån Futurelab att de tvingas gå i konkurs. Nu startar byråns vd om med halva personalstyrkan.


Konkursen som meddelades i mars i år gällde bara reklambyrån Futurelab. Själva moderbolaget, Futurelab Kompressor AB, var inte drabbad. Redan då sa byråns vd Christian Alçenius till Borås Tidning att han hoppades kunna ge de anställda nya jobb med hjälp av moderbolaget eller med en eventuellt nystartad verksamhet. Nu ser den visionen ut att bli verklighet.

Enligt bt.se startar nu Christian Alçenius om tillsammans med Pauli Ärje, creative director, och sex av de tidigare medarbetarna. Totalt drabbades elva av medarbetarna av konkursen.

Den nya verksamheten kommer till stor del att bygga på samma idéer som tidigare Futurelab.
– Vi har nu ingen egen stor produktionsavdelning som producerar mängder med trycksaker som vi gjorde för några år sedan, ingen ateljé som tar fram eleganta broschyrer eller slående annonser. Vi består nu av en ren utvecklingsgrupp som ska utveckla våra kunders möjligheter att sälja. Ofta har kunderna egna produktionsresurser. I vårt nätverk kan vi också plocka fram de resurser som behövs just för det aktuella uppdraget, säger Christian Alçenius till bt.se.

Alçenius tror nu på att växa långsamt. Om ett år hoppas han att byrån har mellan sex till tio medarbetare.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.