Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Fyra svenskar tar plats i D&AD-juryn

Publicerad: 11 december 2014, 14:12

Oskar Lübeck, en av fyra svenskar i D&AD.

Fyra svenskar tar plats i den brittiska stortävlingen D&AD:s jury. En av dem är Oskar Lübeck, cd på Bold, som tar plats i packaging design-juryn. – Det är en prestigefull tävling som har funnits väldigt länge som man haft ögonen på sen man började plugga. Så det känns jättekul, säger Oskar Lübeck.


Ämnen i artikeln:

D&AD

Juryarbetet äger rum under april 2015 och priserna delas ut i London i maj.

Förutom Oskar Lübeck får Ted Persson, cd på Great Works, plats i digital design-juryn, TBWA Media Arts Lab cd:n Anders Gustafsson hamnar i digital marketing-juryn och Ida Grönblom, cd på Anomaly New York bedömer i kategorin art directon.

Oskar Lübeck:
– Att sitta med i juryn med några av världens bästa byråer är en jättestor ära. Man kan prata kreativitet och lära sig av varandra, säger han.

Oskar Lübeck har gått från att vara kreatör och designer till att sedermera bli grundare och cd på Bold. I juryn för packaging design kommer sju personer att ingå.

– Jag hoppas att vi dels kan byta erfarenheter om bidragen men också överlag om hur man är en bra chef och cd.

Vad kommer du att tillföra?
– Exakt vad jag kommer att tillföra får samtalen utvisa. Men som enda svensk i den jurygruppen kanske man kan tillföra ett skandinaviskt perspektiv och medan många av de andra byråerna är etablerade sedan länge medan Bold är en relativt ung byrå. Man har nog försökt få till en bra grupp som inte är homogen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

D&AD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.