Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Gamle och nye Spock i bilreklam

Publicerad: 10 maj 2013, 08:04

Leonard Nimoy och Zachary Quinto

I vad som förmodligen är världens nördigaste bilreklam har Audi engagerat både den gamle och den nye mr Spock från Star Trek.


Den nya Star Trek filmen har i dag premiär på svenska biografer med Zachary Quinto som sci fi-ikonen mr Spock. I ett försök att locka en ny generation bilköpare till 2013 års Audi S7 har den tyska biltillverkaren engagerat så väl honom som ur-Spock, Leonard Nimoy, till sin nya reklamfilm.

Filmen har redan kallats för "världens bästa bilreklam" i branschmedia, för sina extremt nördiga referenser. Bland annat nynnar Leonard Nimoy "The Ballad of Bilbo Baggins" från LPn "Two Sides of Leonard Nimoy" från 1968 — en kultklassiker för Trekkies.

Audi har valt Star Trek-temat utan att ha någon koppling till den nya filmen vare sig som partner eller sponsor, utan ville bara ha en cool inramning till sin nya modell. Var sig ordet Star Trek eller den nya filmen omnämns.

Att Audi delvis tar heder och ära av konkurrenten Mercedes i reklamen har inte blivit lika uppmärksammat.

Filmen är skriven och regisserad av duon Paulilu och producerad av  PMK*BNC.

Missa inte 2 minuter och 45 sekunders underbara Star Trek-referenser.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.