Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Garbergs kan tappa nyckelkund – Fortum ut i storpitch

Publicerad: 10 december 2013, 14:33

Fortum har varit en av Garbergs viktigaste kunder i fem år. Nu söker eljätten ny huvudbyrå för både Sverige och Finland, det skriver Dagens Media. – Vi kommenterar aldrig pitcher eller upphandlingar, säger Joakim Landin till Resumé.


Ämnen i artikeln:

FortumJoakim LandinGarbergs

Samarbetet mellan Garbergs och Fortums har pågått sedan 2008 När Fortum nu söker en huvudbyrå för både Sverige och Finland riskerar Garbergs att tappa en storkund.

Enligt Dagens Media pågår pitchen i detta nu.  Upphandlingen ska ha initierats av den finske kommunikationschefen Aki Koskinen och kommer att resultera i betydliga förändringar för eljättens kommunikationsstrategi framöver.

Från att ha jobbat med en huvudbyrå på respektive lokala marknad söker eljätten nu en samarbetsparter för Sverige och Finland som även kommer att jobba mot de baltiska marknaderna till viss del.

När Garbergs rodde hem uppdraget för fem år sedan var det byråns näst största kund. Enligt uppgifter till Resumé gav kontot byrån sju miljoner kronor i årliga intäkter. Enligt Dagens Media kommer de nya uppdraget att generera i tio miljoner per år.

Enligt uppgifter till Dagens Media är Garbergs med i pitchen där flera av de största svenska byråerna; Forsman & Bodenfors, Åkestam Holst och DDB Stockholm saknas, eftersom de i dagsläget jobbar med andra elbolag.   Garbergs vd Joakim Landin vill inte kommentera pitchen:

– Vi kommenterar aldrig pitcher eller upphandlingar, säger han till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FortumJoakim LandinGarbergs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.