Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Garbergs Malmö släpper ordbok för ungdomars digitala språk

Publicerad: 29 maj 2017, 14:59

Foto: Faksimil

Efter succén med #snackaomhat lanserar Landskrona stad i samarbete med Garbergs Malmö en bok ungdomars digitala språk – kidish.


Ämnen i artikeln:

Garbergs MalmöReklamGarbergs

Under Guldäggsgalan för snart en månad sedan belönades Garbergs Malmö med ett silver i kategorin direkt för kampanjen #snackaomhat. Nu är man tillbaka med en uppföljning på den framgångsrika kampanjen.

Med syftet att hjälpa föräldrar hänga med i sina barns digitala språk lanseras en ordbok för språket – kidish. För de som inte får tag på boken finns ordlistan även på kidish.se.

– Med bättre koll på vilka ord och uttryck som unga använder sig av så blir det lättare att prata om det som händer på nätet. Förra året var vårt mål att uppmärksamma hatet. I år ville vi skapa ett verktyg för föräldrar, pedagoger och andra vuxna i barns närhet. Desto tidigare stöd, desto större chans att tidigare stoppa kränkningar, hat och hot, berättar Lina Brunzell, art director på Garbergs Malmö.

I samband med ordboken visar man även upp hur det kan låta när några föräldrar får gissa vad ord som kalle, lallish, bake och fishgape egentligen betyder.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.