Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Garbergs-vinnaren på taxicharter till Chamonix

Publicerad: 1 december 2014, 10:03

Robin Lidbom och Pelle Axelsson i bilen tillsammans med chauffören Haci Demirol.

Reklamaren Robin Lidbom vann Taxi Stockholms tävling ”Vart vill du åka?” och sitter just nu i en taxi tillsammans med sin vän Pelle Axelsson på väg till Charminox. Vad som kommer hända på vägen har de ingen aning om. – Det är lite som Big Brother med kameror överallt, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Taxi Stockholm

De har nyss passerat Nyköping och är på väg söderut. Slutdestinationen Charmonix förväntas de nå om två och en halv dag. Vad som händer på vägen dit har de inte en aning om.

De blev nyss överraskade av Dogge Doggelito som hoppade in i bilen och lämnade över skivor. Imorse började resan mot Frankrike med chauffören Haci Demirol som Taxi Stockholm kallar för sin egen George Clooney.

– Vi gick på magkänsla när vi valde chaufför och tog vårt första val. Det blev ju riktigt bra. Personkemin känns sjukt bra. Det är den minst stela taxiresan jag någonsin varit med om, säger Robin Lidbom.  

Vad är det bästa som skulle kunna hända på vägen?

– Det skulle nog vara något i skidåkningsväg – som att det kom en meter nysnö.

Robin Lidbom, som till vardags jobbar på reklambyrån Garbergs, skrev i sin motivering att Charmonix alltid varit hans största dröm. Samtidigt har flyg alltid varit hans största mardröm.

Hur pass flygrädd är du egentligen?

– Det finns nog folk som är mycket mer flygrädda än jag. Det är inte så att jag blir rädd bara jag ser ett plan, utan mer en känsla av att tappa kontrollen över sitt liv och sitt öde när man flyger. Särskilt med tanke på allt som hänt den snaste tiden. Det känns tryggare att sitta i en bil. Om Haci skulle somna kan jag bara hoppa fram och ta över ratten, det skulle inte gå om jag satt på ett flygplan.

Bilen är uttrustad med kameror så att resan går att följa i realtid via Taxi Stockholms kampanjsida.

– Det är lite som Big Brother med kameror överallt, men man tänker inte så mycket på dem. Efter fem minuter hade jag glömt bort dem.

På en skärm kan Robin Lidbom och Pelle Axelson se hur många som tittar på resan i realtid. När Resumé pratar med Robin Lidbom är det cirka 40 personer som tittar, men det pendlar lite upp och ner.

– Det känns sjukt att det är folk som vill följa vår resa och faktiskt tittar på oss nu.  

Via Twitter och andra sociala medier kan alla som följer resan vara med och bestämma vad som ska hända genom #taxicharter.

– Vi är lite halvdåliga på att kolla sociala medier. Just nu är vi inne på den göttiga biten att lära känna varandra, då vill man inte sitta och stirra ner i en skärm.

På taket har de med sig all skidutrustning. Övertalningen att försöka få chauffören Haci Demirol att följa med ut i backarna och testa skidåkning är i full gång.

Vad är det värsta som skulle kunna hända på resan?  

– Det vore nog om det blev något strul med bilen så att vi blev stående, men det känns inte särskilt troligt eftersom det är en sprillans ny bil.

Här kan du följa Robin Lidbom och Pelle Axelssons resa till Charmonix live.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Taxi Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.