Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Genomför fotofestival i Corona- pandemin med budskapet: Håll aldrig avstånd från historien.

Publicerad: 27 augusti 2020, 09:34

Mitt i en pågående pandemi väljer Landskrona Foto att genomföra en festival. Garbergs Malmö ligger bakom kampanjen som är en blinkning till nuläget.


Ämnen i artikeln:

Garbergs Malmö

Årets fotofestival i Lanskrona har temat ”The Architecture of Memory” (”Minnets arkitektur”) och äger rum 4-20 september.  När världen och Sverige under de senaste månaderna har blivit uppmanade att hålla avstånd går Landskrona Foto ut med sitt budskap på digitala skärmar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. På en suddig bild står budskapet: Snälla, kom närmre. När man går närmare blir bilden skarp och budskapet skiftar till: ”Håll aldrig avstånd från historien”.

– Landskrona Foto hade satt temat för årets festival redan i höstas och kunde förstås inte förutse hur aktuellt och relevant det skulle bli nu med en pandemi som pågår över hela världen. Det tog vi fasta på i kommunikationen, berättar Malin Wikerberg, copywriter och vd på Garbergs Malmö som gjort kampanjen i en kommentar. Bilderna i kampanjen är ett fotografiskt verk ur ”Project Maria” (”Projekt Maria”) av Lesia Maruschak som uppmärksammar svältkatastrofen i Ukraina 1932-1933 samt ett fotografiskt verk ur en bildserie av Ziyah Gafić ”Quest for Identity” (”Sökandet efter identitet”) där dokumenten och fotografierna upphittades i massgravarna efter Srebrenicamassakern 1995.

Arbetsgrupp

Uppdragsgivare

Jenny Nordquist, Avdelningschef, Landskrona Foto.

Maria André, Press- och medieansvarig, Landskrona stad.

 

Arbetsgrupp Garbergs Malmö

Jone Eskilsson, AD

Malin Wikerberg, Copy

Malin Von Werder, CD

Anne Ketelsen, Produktionsledare

Fredrik Byrfors, Projektledare

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Garbergs Malmö

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.