Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Gerillakampanj för Bergmans ”dämoner”

Publicerad: 6 maj 2013, 08:31

Bergmanveckan firar 10-årsjubileum i slutet av juni i år. Projector kombinerar nu gerillamarknadsföring med en Facebook-kampanj för att marknadsföra jubileumet.


Ämnen i artikeln:

Alex & SiggeProjector

– Vi valde Projector för att vi gillade deras kreativa approach till  Bergman och hans ”eviga” ämnen – och för att de hade bra idéer om att  aktualisera dem för en ny och yngre målgrupp. Seriöst med en kul twist.  Bergman själv var ju en rolig jävel. Också, säger Jannike Åhlund,  marknadsansvarig Bergmanveckan i en kommentar.

Bergmanveckan är en  festival som sker på Fårö i slutet av juni och som handlar om Bergmans  konstnärsskap samt hans ”inverkan på samtidens kultur”.

Bergmanväckans gästas i år av alltifrån Karl-Ove Knausgård till PO Enqvist och PC Jersild. Alex och Sigge sänder sänder podcast på plats,

Projectors  kampanj handlar dels om en Facebook-sida (som nås här) och som på ett par  veckor fått över 1 500 fans samt annonser som ska gå i DN, Filter och  FLM, dels om gerillamarknadsföring med stickers på stan samt affischer  som går ut till universitet och högskolor.

–  Det finns en längtan i vår samtid efter att få grotta lite mer i de  stora frågorna. Med konceptet ”Gilla döden, ångest och dämoner” vill vi  lyfta in Bergmans tematik i det vardagliga samtalet, det som pågår varje  dag i våra sociala kanaler. Det ger en naturlig ingång att berätta om  Bergmanveckan som ju är en fantastisk festival för alla oss  ångestdiggare. Lars Steiner, CD, Projector i en kommentar.

Dämoner är Bergmans stavning på alla sina egna demoner.

Arbetsgrupp Projector:Lars Steiner, ad
Clara Laurent, copy
Mattias Järnemar, projektledare
Magnus Zackariasson, planner
Jörgen Söderqvist, utvecklare

Arbetsgrupp från Bergmanveckan:Jannike Åhlund, marknadsansvarig
Birgitta Linder, projektledare
Ulrika Bandeira, projektledare

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Alex & SiggeProjector

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.