söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Gjensidige Sverige släpper förlossning i VR

Publicerad: 4 juni 2018, 07:54

Skärmdump/Youtube

Kampanjen, som visar en förlossning på nära håll genom VR-teknik, har fått internationell uppmärksamhet och hamnat på Adweeks lista "Ad of the day".

Ämnen i artikeln:

VR-teknikReklam

AH

Alex Hartelius


Förra veckan släppte försäkringsbolaget Gjensidige en förlossningsförberedande film i VR. Filmen är inspelad på Örebros universitetssjukhus och syftet är att använda VR-filmen för att utbilda och minska föräldrars oro inför förlossningen på ett lättförståeligt sätt.

Över tid har vi sett att det är en ökad oro idag mot hur det såg ut för ganska många år sedan. Vi tänker gärna att alla kontroller vi gör ska lugna, men vi ser att det är precis tvärtom. Ny teknik kan öppna upp för att fler blivande föräldrar ska känna sig bekväma och förberedda inför sin förlossning, säger Kristina Müller, chefsbarnmorska, på BB Stockholm, i en kommentar.

VR beprövas idag inom bland annat KBT-forskning på Stockholms Universitet där människor med sociala fobier, så som torgskräck, får prova VR för att bota sin fobi. VR tros kunna vara ett framgångsrikt hjälpmedel då patienterna utsätts för sina fobier i en trygg miljö.

— Utbildningen inför förlossningar behöver ligga i fas med utvecklingen och de möjligheter som digitaliseringen innebär. Vi har filmat en förlossning i VR för att försöka förmedla en äkthetskänsla som är svår att få fram i befintligt förlossningsförberedande material, säger Lina Winqvist, marknadschef, på Gjensidige.

Gjensidige Försäkring har skickat ut VR-kit till 200 mödravårdscentraler runtom i Sverige för att göra filmen lättillgänglig för blivande föräldrar. Målet är att filmen ska användas som utbildningsmaterial på mödravårdscentraler.

Förra veckan uppmärksammades kampanjen internationell när Adweek listade den som "Ad of the day". I kampanjfilmen får blivande föräldrar ta del av en riktig förlossning via ett VR-headset.

Arbetsgrupp:

Gjensidige Försäkring
Johanna Gustafsson, Senior Copywriter
Lina Sennerdal Kolacz, Creative Director

FLB Europa - Strategi, Idé & koncept
Linnéa Hagström, Strateg och projektledare
Siri von Zeipel Vincent, Strateg
Linnea Nordström, PR-specialist
Björn Lundevall, AD
Björn Lundvall, Mediaspecialist

Good Times Studio - Filmproduktion
Marcus Hellman, DoP VR, Filmproducent VR & Kampanjfilm
Joakim Näzell, DoP VR, Post Production VR
Niclas Amin, Regi och Post Production Kampanjfilm
Viktor Skogqvist, DoP Kampanjfilm

Kampanjfilmen samt hela VR-filmen hittar du här:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev