Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Gjorde skateboard av kycklingdiplomet – kraschade

Publicerad: 17 april 2008, 14:13

Kycklingstipendiaten Igor Zimmermann gjorde en skateboard av sitt diplom. Men provturen hade kunnat sluta i katastrof. – En bil kom körande sinnessjukt snabbt bland fotgängarna. Jag lyckades hoppa undan i sista stund, brädan pajade, säger han.


Skateboarden/diplomet som förstördes när Igor Zimmermann i sista stund lyckades undvika att bli påkörd.

Kycklingstipendiaten Igor Zimmermann.

För några veckor sedan tilldelades Beckmans-studenten Igor Zimmermann Kycklingstipendiet, som delas ut till unga lovande kreatörer.

Men diplomet åkte inte upp på väggen – i stället gjorde Zimmermann om utmärkelsen till en skateboard.

– Jag hade inte plats för det hemma och tanken med priset är ju att det ska ge en skjuts in i framtiden, så i sann reklamanda gjorde jag en skateboard av det, säger han.

Men testet av den okonventionella brädan hade kunnat sluta i katastrof för Kycklingstipendiaten. På fotgängardelen på Nybrogatan i centrala Stockholm kom plötsligt en bil farande i hög hastighet. Igor Zimmermann berättar att han var ytterst nära att bli påkörd.

– Jag lyckades hoppa undan i sista stund och klarade mig precis, men brädan pajade, säger Zimmermann, som klarade sig undan med en stukad fot.

Blev du rädd?
– Mest förbannad över att han körde som en galning på fotgängarzonen, det är ju många som går med barnvagnar där. För mig gick det ju bra trots allt.

Och den kraschade brädan?
– Synd att den pajade direkt, jag ville ju möta våren med den. Glasskivan sprack, jag får sätta dit lite plexiglas i stället.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.