Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Global marknadschef till Vinter

Publicerad: 26 oktober 2012, 06:32

Christian Quarles van Ufford. Bakom honom Fredrik Karlsson, Ronny Olovsson och Magnus Ahlqvist.

Foto: Vinter.

Christian Quarles van Ufford var vice president och director global marketing på Metro International. Nu blir han partner och business director på Vinter.


Ämnen i artikeln:

Vinter

Christian Quarles van Ufford var som vice president och director global  marketing på Metro International ansvarig för projekt i 22 länder i  Europa, Asien, och Nord- och Sydamerika.

Han ansvarade för utveckling av Metros globala varumärkesplattform och  kommunikationsstrategi mot läsare, annonsörer och personal. Han låg även  bakom Metro Global Photo Challenge, vilket är världens största  fototävling med över 160 000 bidrag 2011 samt Lady Gaga-kampanjen där  hon var gästredaktör på Metro.

– Jag har under alla år arbetat med byråer och kreativa människor  antingen i en säljande roll eller som reklamköpare. Jag har alltid  uppskattat och tyckt det arbetet varit mycket inspirerande. Jag har ofta  tagit initiativ och utvecklat idéer och drivit den kreativa processen,  utöver skapandet av strategin. Att få arbeta enbart med dessa processer  är något jag funderat på länge, säger Christian Quarles van Ufford i en  kommentar.

Han har även ett förflutet på Aftonbladet och ser framemot att åter få  förre Aftonbladet-medarbetaren Ronny Olovsson som kollega på Vinter.

–  Först och främst skall jag ansvara för kunderna i Stockholm. Min  ambition är att bistå och utveckla dem på bästa sätt tillsammans med  mina nya kollegor. Vi skall på intet sätt förringa Vinters norrländska  DNA , historia och uppstickar-mentalitet. Tvärtom är det basen som  kommer göra att nya kunder i Sverige och internationellt upplever Vinter  som något spännande och tilltalande, säger han.

Christian Quarles van Ufford har sedan i våras haft ett frilansuppdrag för Eventum. Det  kommer att fortsätta då samarbeten planeras mellan Eventum och Vinter.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Vinter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.