Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Goods nya jobb

Publicerad: 14 augusti 2013, 10:40

Ulrika Good.

Foto: Björn Elgstrand.

Resumés reklambloggare Ulrika Good börjar på Dear Friends som senior copywriter från och med den 1 september – hon har varit utan jobb sedan årsskiftet och kommer närmast från CP+B.


Ämnen i artikeln:

CP+BGossDear FriendsUlrika Good

Dear Friends är en byrå med 40-talet medarbetare som har gått från att  vara en ren webbbyrå till att utöka verksamheten med traditionell  reklambyråverksamhet.

– CP+B är framstående inom det digitala området  så det känns roligt att få jobba med det området även hos Dear Friends.  Byrån har duktiga kreatörer, hög digital kompetens och god ekonomi. De  har också en avslappnad och skön stil så man lever verkligen upp till  namnet, säger Ulrika Good.

Hon har varit verksam i reklambranschen  sedan 1980-talet. Ulrika Good har bland annat arbetat sju år på Goss och  kommer närmast från en roll som copywriterroll hos CP+B.

Hon fick dock lämna byrån vid årsskiftet på grund av arbetsbrist:
–  Det kan faktiskt vara välgörande att ta ett steg ifrån reklambranschen  ett tag och få perspektiv på vad som är viktigt i livet, säger Ulrika  Good.

Hon tycker ändå inte att arbetslösheten har varit en så himla  tuff period, utan har hållit på med lite allt möjligt under tiden. Hon  har bland annat fått genomföra ett testprojekt åt Dear Friends strax  före sommaren.

Att besöka Arbetsförmedlingen var dock en jobbig erfarenhet:
– Det är verkligen inget happy-place, utan där får man fötterna på jorden och de drar alla över en kam, säger Ulrika Good.

Vad blir din främsta utmaning på Dear Friends?
–  Att förmedla min erfarenhet ända från 1980-talet och att fortsätta ta  med denna in i digitala verksamheter. Tanken är ju att de ska få nytta  av min kompetens och jag ska få nytta av byråns samlade kompetens, säger  Ulrika Good.

Hon berättar också att hon ska arbeta ihop med tre copywriters.

Ulrika Good ska bland annat arbeta med kunder som Kopparbergs Cider och bland byråns övriga kunder finns bolag som IFK Göteborg och Volvo Lastvagnar.

Ulrika Good har bland annat vunnit Guldägg för Glitter samt Bronslejon för samma kund hos Goss.

Hon tycker nog ändå att den allra största utmaningen är att hålla reda på alla nya namn:
–  Det är mycket skägg, glasögon och rutiga skjortor bland medarbetarna.  Det är kanske extra kännetecknande för en byrå som började som  webb-byrå, säger Ulrika Good.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.