Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Google säljer ut användare i reklamdrive

Publicerad: 14 oktober 2013, 06:34

Internetjätten har introducerat nya användarvillkor som ger bolaget rätt att publicera namnet och bilden i reklamsammanhang. 500 miljoner gmail-användare har fått varningsmeddelande med information om de nya användarvillkoren.


Ämnen i artikeln:

Google

Klickade du bort varningsmeddelande när du loggade in på Gmail? Då har  du godkänt att Google får sälja ditt namn och dina bilder i  reklamsammanhang, enligt Aftonbladet.

500 miljoner innehavare av  Gmail eller ett Google-konto har informerats om de nya  användarvillkoren, men det är högst oklart hur många som har tryckt bort  varningsmeddelandet utan att läsa det.

I praktiken innebär de nya  användarvillkoren att Google tar sig rätten att använda ditt namn, din  bild och annan personlig information i marknadsföringssyfte.

Google försäkrar dock att det går att stänga av den nya funktionen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.