Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Google stoppar reklam för sms-lån

Publicerad: 12 maj 2016, 08:28

Foto: Skärmdump/Google

Sökjätten vill ”skydda användarna från skadliga finansiella produkter” och väljer nu att aktivt stoppa annonser för snabblån med höga räntor.


Ämnen i artikeln:

Google

Från 13 juli är det inte längre möjligt för företag att annonsera om ”payday loans” på Google – det vill säga lån för att klara sig fram till lönen kommer, skriver Breakit som refererar till ett blogginlägg på Google. Man förbjuder även lån som ska återbetalas inom 60 dagar.

I USA går man ännu längre och stoppar annonser om sms-lån med en ränta över 36 procent. I blogginlägget uppger Google att man är kritiska mot hur de här företagen försöker fånga in konsumenter med hjälp av aggressiv marknadsföring.
"Den här förändringen ska skydda våra användare från vilseledande eller skadliga finansiella produkter. Bolag som erbjuder bolån, billån, studielån, företagslån och kreditkort kommer inte att påverkas"

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.