Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Görman tar över Projector

Publicerad: 22 april 2009, 13:08

Calle Görman blir ny vd på webbyrån Projector. Han ska fokusera på att sälja byråns tjänster till nya kunder. – De vill ha en person som helt enkelt pratar svenska, säger han.


Calle Görman - från Carat till Projector.

Calle Görman beskriver sin nya arbetsgivare Projector som”otroligt duktiga online, mycket tekniskt begåvade”.
– Men många kunder säger sig osäkra på det. De blir lätt fångna i teknisk produktion istället för kommunikation. I mig vill de ha en person som helt enkelt pratar svenska, säger han.

Hans roll som ny vd blir att missionera om byråns förträfflighet och vara ett kommunikativ länk ut till kunden och kundens övriga byråer. Görman ser också som sitt jobb att propagera för att webben som medium kommer in tidigare i kommuniktionsprocessen och får större tyngd i mediemixen.

Calle Görman slutade som vd för mediebyrån Carat i november efter bara åtta månader på det jobbet. Orsaken var att krisen förändrade Carats behov drastiskt. Görman anställdes med uppdraget att få in mer innehåll i Carat.

- Jag blev fel typ av vd i den situationen som var. Till och jag själv såg ju att jag inte är den typen som sitter och skalar ner en byrå för att möta en lågkonjunktur. Det är inte mycket mer att säga om det, säger han.

Före Carat var Calle Görman cd på Icas marknadsavdelning. Han har också jobbat som webb-ad i Boston, på en egen byrå som nischat sig på rekryteringsprofilering av företag och ad på DN På Stan.
Projector är en av Sveriges äldsta webbyråer som startade 1993. Idag är de 23 anställda och fem delägare.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.