Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

GoT-stjärna ska lansera American Express metallkort i Norden

Publicerad: 15 maj 2019, 07:58

Med ett kreditkort i metall tänker sig American Express att användarna exempelvis ska kunna tända en eld, tälja fiskeredskap och öppna kapsyler.


Ämnen i artikeln:

American ExpressGame of ThronesReklam

American Express lanserar nu en ny version av sitt kreditkort American Express Platinum. Funktionerna för den nya versionen är precis samma som för originalet, med den enda skillnaden att kortet är helt imetall.

– Att kortet nu lanseras i metall på den nordiska marknaden ger oss möjlighet till nya
spännande kommunikationslösningar. Istället för att fokusera på de traditionella
kortfördelarna handlar kampanjen till stor del om att väcka uppmärksamhet kring kortet genom att dramatisera själva metallens praktiska fördelar på ett underhållande sätt, säger Michael Merzinger, marknadsdirektör för American Express i Norden.

För att lansera kortet har man vänt sig till den norske skådespelaren Kristofer Hivju, kanske mest känd för sin roll i tv-serien Game of Thrones. I serien spelar han en karaktär med hemvist i vildmarken, precis som den karaktär han spelar i reklamfilmen. Kampanjen kommer att visas i Sverige, Norge och Finland och är framtagen av House of Friends.

– Platinumkortet har tack vare sina förmåner alltid varit en hjälte inne stan. I och med metallutförandet blir det nu även en hjälte ute i naturen. Det går också i linje med det nya resebeteendet vi ser bland nordbor, där storstad och lyxiga resorts byts mot äventyr och upplevelser i vår egna storslagna natur, säger Johanna Diesner, marketing executive på American Express i Norden.

Arbetsgrupper
American Express:
Michael Merzinger, Marknadsdirektör
Johanna Diesner, Marketing Executive - Creative & Concept
Emma Narving, Social Media Marketing Executive
House of Friends, kreativ byrå:
Mårten Eklund, Projektledare
Lisa Colliander, Produktionsledare
Arvid Svanvik, Creative Director
Stefan Nüth, AD
Anton Ström, Copy
Lena Danroth, Fredrik Westberg och Ann Furbäck, Graphic Design
Produktionsbolag: Bacon CPH

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.