Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Grace och Wisemill går samman

Publicerad: 20 augusti 2012, 09:38

Grace Communications och Wisemill går samman och bildar byrån Gracemill Communication.


Grace och Wisemill har samarbetat på flera uppdrag under de senaste åren. I fjol började de diskutera ett samgående på allvar, och nu väljer de att slå ihop sina påsar i ett gemensamt bolag.

Den nya byrån Gracemill har fem delägare med lika stor andel i bolaget.   Syftet med fusionen är att kunna erbjuda ett större utbud av tjänster.
– Wisemill arbetar med strategi och kommunikationsplanering, medan vi arbetar med taktisk kommunikation och kreativa idéer. Våra kunder får nu ett intressantare erbjudande och en större helhet i kommunikationstänkandet, säger Magnus Malmbergh från Grace som blir vd för den nya byrån.  

För Wisemill, som består av ett fårtal medarbetare, är samgåendet något som förenklar vardagen.  
– I upphandlingar krävs en bredare kompetens från byråerna. Vi kände att vi inte längre ville hålla på och leta underleverantörer varenda gång, säger Douglas Dahlgren som blir styrelseordförande.

Grace Communications har till största delen b2b-uppdrag för bland annat Teliasonera. Wisemill har flera offentliga uppdrag, exempelvis hos Stockholms Läns Landsting. Samgåendet innebär inga kundkrockar. Snarare kompletterar kundlistorna varandra, enligt de båda byråledarna.   

Framför dem ligger nu en ambitiös expansionsplan. Optimismen är stor, trots osäkerheten i ekonomin.  
– Vi gör en jättestor satsning utifrån vår nivå. Vi ska jobba otroligt målmedvetet med nykundsbearbetning, parallellt med att utveckla befintliga kundrelationer, säger Douglas Dahlgren.

I dagsläget har den nya byrån en personalstyrka på 11 personer och målet är att bli 15 inom en nära framtid. Den kombinerade byråintäkten ligger på cirka 12 miljoner kronor, och där tänker de försöka öka till 15 miljoner kronor.

Wisemill omsatte 3,7 miljoner kronor under 2010/2011, och Grace Communications omsatte 14 miljoner kronor samma period. Båda visade svarta siffror.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.