Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Granath säger hej då med skräckfilm

Publicerad: 26 november 2008, 14:20

Tre år har Granath jobbat med Naturvårdsverket och Batteriinsamlingen. Nu kommer sista filmen någonsin från byrån förpackat som en B-skräckis.


Vid årsskiftet upphör Naturvårdsverkets ansvar för Batterinsamlingen. Från och med då kommer ansvaret istället att ligga på producenterna. Det innebär att kampanjen från Granath Euro RSCG blir den sista någonsin.

– Det har varit en fantastisk kund att jobba med. De har varit väldigt insiktsfulla om att det inte fungerar med pekpinnar utan att reklamen måste få underhålla. Det här är knappast något man pratar om vid köksbordet hemma men vårt mål har hela tiden varit att reklamen kan vara det, säger Göran Berggrad, projektledare på Granath.

När byrån fick uppdraget våren 2006 tog de fram en kampanj med den nu välkända ramsan ”I allt som rör sig, lyser eller låter finns ett batteri som skall lämnas åter”. Ramsan är skriven av Granath och tonsatt av Electric Banana Band.

De tidigare kampanjerna, cirka en per år, har alla gett bra resultat enligt Göran Berggrad.
– Särskilt den sista med julklappsparaden fick fantastiska siffror. Jag tror att upp emot 90 procent uppgav att de sett den och gillat den.

Liksom tidigare är den nya kampanjen fri från pekpinnar. Denna gång testar byrån dock skräckfilm som tema.
– Det är en B-skäckis. Inspirationen har vi hämtat från regissören Ed Wood. Vi visar vad som händer om man slänger ett batteri från en eltandborste i naturen. Den blir ett batterimonster.

Kampanjen kommer att synas under tre veckor. Den består av en reklamfilm, print och en bannerkampanj.
– Det roliga är att vi har låtit Nils-Petter Sundgren, Helena Von Zveigbergk och Hans Wiklund se filmen och recensera den. De recensionerna använder vi i kampanjen, säger Göran Berggrad.

Batteriinsamlingen

Uppdragsgivare: Terese Zetterman
Byrå: Göran Berggard projektledare, Niklas Bergström ad, Fredrik Espmark planner/copy, Mattis Bernstone ad- ass, Lotta Lindqvist produktionsledning, Henrik Pruggler internet, Anna Romson ad
Produktionsbolag: Hobbyfilm
Regissör: Vesa Mannien
Mediabyrå: Vizeum

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.