Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Grand Prix-vinnare till Hobby Film

Publicerad: 14 januari 2011, 11:02

Över 100 internationella utmärkelser. Grand Prix i Cannes och en av reklamvärldens mer hypade regissörer. Nu skriver Björn Ruehmann och Matthew Branning, männen bakom The Vikings på för Hobby Film.


Ämnen i artikeln:

Hobby FilmOskar Bård

Bildtext: The Vikings har många dedikerade fans. Foto: Aida Chehrehgosha

Ända sedan debuten 2007 har The Vikings som utgörs av Björn Ruehmann och Matthew Branning levererat reklam- och kortfilm på hög internationell nivå.
En av deras mest kända reklamfilmer är ”The Wind” (Epuron), som bland annat vann Grand Prix i Cannes och blev en av världens mest prisbelönta reklamfilmer under 2007 enligt Gunn Report 2008.

Nu ansluter duon till Oskar Bårds bolag Hobby Film.  
–   Vi är jätteglada över att börja arbeta med Hobby Film. Dom är ju helt klart bäst i Norden. Och reklambyråer här verkar så snälla och duktiga. Vi hoppas på att få mer kreativ frihet och göra fantastiska saker. Det är något vi längtar efter, säger Björn Ruehmann och Matthew Branning.

Oskar Bård som grundade Hobby Film, medger att han fick ta till en del knep för att knyta an den hypade duon.  
– För att signa The Vikings lurade vi i dom att det är väldigt kreativt och skoj att regissera reklamfilm här i norden. Att det är högt till tak och så. Och att till och med kunderna pushar regissörerna till att verkligen ta ut svängarna kreativt och tänja gränserna. Det tyckte Björn och Matthew verkade mycket lockande.  

The Vikings var reklamkreatörer innan de började jobba med film. Namnet The Vikings kommer sig ifrån att ”Björn” låter som en viking samt att vikingarna verkade ha så skoj, meddelar regissörerna.  
Den något annorlunda pressbilden kommenterar The Vikings såhär:
- Hattarna känns lite fåniga men vi ville inte göra Oskar besviken. Han hade köpt dem i Gamla Stan och var så uppspelt. Yrade om löpsedlar och förstasidor och allt vad det nu var så vi spelade med. Fotografen var väldigt trevlig och snabb.

Nedan några av The Vikings filmproduktioner:

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Hobby FilmOskar Bård

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.