Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Grattis Mumintrollet!

Publicerad: 1 Februari 2010, 08:59

Mumintrollet fyller 65 år. Det firas med en insamlingskampanj för miljöprojekt i Östersjön. Kampanjen fokuserar på barns kreativitet.


Ämnen i artikeln:

Kampanjer på GWWF

– Min faster Tove Jansson älskade havet och det har alltid varit en viktig del i Muminvärlden, säger Sophia Jansson, styrelseordförande i Moomin Characters.

Därför går ett stort antal samarbetspartner med Bulls Press, som sköter varumärkeslicensen för Mumin, i spetsen ihop om en stor jubileumskampanj för att samla in pengar till Världsnaturfondens, WWF, Östersjöprojekt.

Navet i kampanjen är en webbsida med bland annat en teckningstävling för barn. Syftet är att uppmuntra och inspirera barn att teckna och öka deras medvetenhet om havsmiljön. På sajten finns också undervisningsmaterial för skolor.

Många av licenstagarna till varumärket gör särskilda jubileumsprodukter. Till exempel har NK en jubileumsvisning och mingelkväll till Mumins ära och porslinsföretaget Arabia gör en jubileumsmugg. Överskottet från jubileumsprodukterna går till WWF:s havsprojekt.

Fakta

Kund: Bulls Presstjänst AB
Byrå: Klirr Stockholm
Uppdragsgivare: Anna Jutenfäldt, project manager MOOMIN 65, Gustav Melin, licensing director, Charlotte Swärd, Bulls
Arbetsgrupp: Anna Nauckhoff, Anders Meisner, Stefan Pettersson Noord, Gustav Buchholtz, Magnus Eriksson, Johan Wikström n Pr-byrå: PR Theander & Co

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Kampanjer på GWWF

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.