Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Grattis Mumintrollet!

Publicerad: 1 februari 2010, 08:59

Mumintrollet fyller 65 år. Det firas med en insamlingskampanj för miljöprojekt i Östersjön. Kampanjen fokuserar på barns kreativitet.

Ämnen i artikeln:

Kampanjer på GWWF

UF

Ulrika Fjällborg


– Min faster Tove Jansson älskade havet och det har alltid varit en viktig del i Muminvärlden, säger Sophia Jansson, styrelseordförande i Moomin Characters.

Därför går ett stort antal samarbetspartner med Bulls Press, som sköter varumärkeslicensen för Mumin, i spetsen ihop om en stor jubileumskampanj för att samla in pengar till Världsnaturfondens, WWF, Östersjöprojekt.

Navet i kampanjen är en webbsida med bland annat en teckningstävling för barn. Syftet är att uppmuntra och inspirera barn att teckna och öka deras medvetenhet om havsmiljön. På sajten finns också undervisningsmaterial för skolor.

Många av licenstagarna till varumärket gör särskilda jubileumsprodukter. Till exempel har NK en jubileumsvisning och mingelkväll till Mumins ära och porslinsföretaget Arabia gör en jubileumsmugg. Överskottet från jubileumsprodukterna går till WWF:s havsprojekt.

Fakta

Kund: Bulls Presstjänst AB
Byrå: Klirr Stockholm
Uppdragsgivare: Anna Jutenfäldt, project manager MOOMIN 65, Gustav Melin, licensing director, Charlotte Swärd, Bulls
Arbetsgrupp: Anna Nauckhoff, Anders Meisner, Stefan Pettersson Noord, Gustav Buchholtz, Magnus Eriksson, Johan Wikström n Pr-byrå: PR Theander & Co

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev