Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Great Works-grundare lämnar byrån

Publicerad: 25 mars 2014, 12:37

David Sundin har valt att lämna Great Works

Great Works-grundaren David Sundin har lämnat byrån i samband med att den gick upp i nätverket North Alliance. Istället ska han frilansa och satsa på komiken.


Ämnen i artikeln:

North AllianceGreat Works

David Sundin har valt att helt lämna sin skapelse Great Works i samband med att byrån gick in i nätverket North Alliance.

– Det är ingen stor sak, säger han. Jag var först pappaledig ett år och sedan gjorde jag lite frilans jobb vid sidan om. Och när Great Works gick in i NOA så var det rätt läge att lämna.

Great Works bildades genom en sammanslagning mellan Pix Shift, Speedway Digital Army och Great Works The Agency år 2005.

2007 sålde Great Works 60 procent av sin verksamhet till det japanska nätverket TYO. Enligt uppgift till Resumé var hela företaget då värderat till 60 miljoner kronor.

Men 2012 köpte David Sundin, tillsammans med medgrundarna Ted Persson, Mattias Nyström, Fredrik Bergström (som nu också lämnat byrån) och Magnus Wålsten, tillbaka de japanska ägarandelarna och blev en independent-byrå igen.

Nu arbetar David Sundin som frilansande manusförfattare och regissör. Och så satsar han på komiken. Här om dagen tog han en hedrande andraplats i Ordvits-SM.

– Jag vill sats på standup och kände att det var ett bra tillfälle att skaffa publiktid, säger han. Och jag är väldigt stolt över att jag tog mig till final. Man vinner mycket ära och väldigt lite berömmelse, men that's it.

David Sundin säger sig vara sugen på att ta revansch nästa år.

– Som gammal copywriter är jag fascinerad över språkets möjligheter och det fina med ordvitsar är att de ska vara riktigt dåliga för att vara bra.

Kan du dra någon ordvits om reklambranschen?

"– Doktorn, jag har problem med att urinera.
– Droppar det bara eller Ehrenstråhle?"

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

North AllianceGreat Works

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.