Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Great Works-profiler inkopplade på Loopcam

Publicerad: 2 maj 2012, 13:33

Gif-animationer på Martin Ström, Tor Rauden Källstigen och Martin Löfqvist som gjort nya Loopcam.com.

Fotodelningstjänsten Loopcam låter folk delar med sig av sina liv i loopar – i gränslandet mellan fotografi och video. Nu har en ny version släppts – med hjälp av två prisbelönta Great Works-profiler: Martin Löfqvist och Martin Ström.


–      Under hösten har vi haft en aggressiv ökning av användare, säger grundaren Tor Rauden Källstigen, som tidigare var ad på Jung Relations och Great Works och var med och startade det hajpade nordkoreanska byxprojektet Noko Jeans.

– På senare tid har projektet Loopcam kallats både "Instagram för giffar" och "Twitter för video", vilket ringar in fenomenet ganska bra.

Tor Rauden Källstigen har nu släppt en ny version av Loopcam.com, med hjälp av två Great Works-profiler:

Martin Löfqvist – tidigare prisbelönad Art Director på Great Works. Även grundare av projekt som DonateDotCom, 5070.se och Whowrotewhat.se.

Martin Ström – Välrennomerad och extremt talangfull utvecklare. Ligger bakom projekt som Linkli.st, InstaCRT and CopyPasteCharacter.com. Han jobbade i bolag som sedan blev Great Works.

– Dessutom har vi fått såväl kunskapsmässig som investeringssupport från några av europas främsta personligheter inom webbtjänster. Passion Capital leder investeringsrundan, de är också engagerade i bland annat Piratebay-Peter Sundes projekt Flattr, och Stockholmsbaserade Tripbirds. Med på tåget är även annat Berlinbaserade Soundcloud-grundarna Alex Ljung och Eric Wahlforss, meddelar Tor Rauden Källstigen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.