fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Great Works slås ihop med Making Waves

Publicerad: 13 februari 2017, 14:24

Jonathan Pettersson och Digge Zetterberg Odh.

Great Works har gjort sitt som fristående byrå. Nu ska de slås ihop med den andra NOA-byrån Making Waves. Samtidigt får Digge Zetterberg Odh en ny roll inom nätverket.

Ämnen i artikeln:

Digge Zetterberg OdhNoaThe North AllianceMaking WavesGreat WorksDigitalbyråer

FT

Fredrik Thambert


Great Works grundades år 2002 som en av Sveriges vassaste webbyråer. Sedan tre år tillbaka ingår de i det nordiska nätverket The North Alliance. Nu är planen att byrån soma slås ihop med det digitala bolaget Making Waves, som under fjolåret också svalde Nansen. Making Waves vd Jonathan Pettersson hävdas att det absolut inte handlar om någon nedläggning av Great Works.
– Vi lägger verkligen inte ned. Det handlar om att slå ihop två erbjudanden. Vad gäller varumärke och bolagsstrukturer så har vi inte bestämt oss ännu men räknar med att kunna svara på det om ett par veckor, säger han.

Syftet med sammanslagningen är att de båda byråerna redan jobbar mycket ihop och hoppas kunna göra det än mer framöver.
– Vi är supertaggade. Vi ser att digitaliseringen verkligen har tagit fart. Våra kunder jobbar mycket mer med att utmana sig själva. Man kraftsamlar i labb och inkubatorer som spänner över flera avdelningar internt. Man jobbar mer aktivt med att testa nya affärsmodeller. Här är Great Works en digital affärsutvecklingspartner, och Making Waves är en stor spelare inom digital produktutveckling. I dag är det mer regel än undantag att vi bemannar projekt över byrågränserna.

Varför görs det bättre ihop än isär?
– NOA bemannar projekt från olika byråer hela tiden. Vi hade kunnat fortsätta så, men med Great Works och Making Waves är det mer regel än undantag att jobba ihop. Därför känns det som ett vettigt steg. Det underlättar också att sitta ihop istället för på två olika adresser.

Kommer personalen att drabbas i form av nedskärningar?
– Nej, tvärtom. Vi ska anställa skitmycket folk. Det är två kompletterande erbjudanden och vi behöver fler kompetenser på respektive bolag. Tillsammans blir vi 85 personer, sedan ska vi växa och siktar på 100 personer innan årets slut.

Great Works vd Anders Ullstrand kommer att fortsätta i den nya konstellationen.
– Anders och jag kommer att leda detta tillsammans men vi är ju nästan 100 pers som ska göra den här resan. Jag jobbar just med Making Waves alla marknader så det är naturligt att Anders kommer att bli mer operativ i Sverige. Det känns superkul, säger Jonathan Pettersson.

Digge Zetterberg Odh plockas också över från systerbyrån Åkestam Holst.
– Jag har jobbat mycket med pr i kundprojekt de senaste 1,5 åren. Nu ska jag istället gå in i sammanslagningen av Making Waves och Great Works. Där blir det en kombinerad hr, talent och marketing-roll, säger hon.

Vad innebär det?
– Dels talangscouting och HR, dels att göra det nya sammanslagna bolaget till ett mer välkänt varumärke i Sverige. Eftersom det tidigare hette Nansen finns det ett stort behov av att prata mer om det och synas.

Om att byta roll efter att ha varit med inom NOA från start säger hon:
– Det har varit kul och lärorikt att jobba med kundprojekt hos Åkestam Holst. Men min hjärtefråga har alltid varit digitala tjänster. Den som läste min blogg på Resumé vet att jag är väldigt intresserad av digitala produkter, tjänster och internetkultur. Jag har varit med i NOA sedan dag ett och har jobbat nära både Great Works och Making Waves. Nu blir det roligt att arbeta med dem varje dag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev