Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Greenpeace och UNHCR tog hem Jernspiran

Publicerad: 8 november 2019, 14:24

Vinnare av Jernspiran 2019.

Foto: Pressbild

Årets omgång av Jernspiran är avgjort. Greenpeace övertygade juryn med ”ett hav av hopp” och hederspriset går till Sverige för UNHCR.


Ämnen i artikeln:

UNHCRJernhusenGreenpeace

Jernspiran är fastighetsbolaget Jernhusens årliga eventtävling som belönar företag och organisationer som vill driva förändring och har ett starkt engagemang i viktiga hållbarhets- och samhällsfrågor. 2019 års Jernspiran-vinnare är miljöorganisationen Greenpeace. Tävlingsbidraget ”Ett hav av hopp”, med ett kollaborativt konstverk som lyfter vikten av att skydda våra hav, fick juryn på fall. 

Hederspriset går till Sverige för UNHCR som genom sitt event vill öka vår förståelse för människor på flykt. 

Vinsten består i att under våren få chansen att genomföra sina vinnande eventidéer på ytor som Jernhusen står för. Första pris är 200 kvm eventyta och utvalda reklamytor på Stockholms Centralstation under en vecka. Hederspristagaren får upp till 50 kvm samt reklamytor upp till en vecka på valfri centralstation i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Ytorna är värda runt 800 000 kronor. 

Juryns motiveringar lyder:

Greenpeace

 

”Dagligen möts vi av skrämmande rapporter kring vår miljö och den pågående klimatkrisen. Trots att situationen är akut, kan problemen ibland kännas abstrakta, ja, till och med avlägsna. Vi behöver se, förstå och uppleva med egna ögon - och vi vill kunna agera, till exempel genom att ställa politiker till svars med tydliga, konkreta, ja, rentutav akuta krav. Precis detta lyckas årets vinnare av Jernspiran med. Med både fakta och känsla på plats möts betraktaren bokstavligen av havets utmaningar på ett överväldigande sätt - men också med möjlighet att på plats agera och göra skillnad för framtiden”.

 

Hederspris:

 

Sverige för UNHCR

”Hösten 2015 anlände tusentals flyktingar till Sverige och Stockholms Centralstation. Då öppnade vi våra hjärtan. Idag är tonläget ett annat. Sverige för UNHCR vill få besökarna på Stockholms Centralstation att reflektera hur det är att lämna allt bakom sig och fly. Genom att ge en röst till de individer som riskerade sina liv för att komma hit, påminner de oss om att bakom varje siffra i statistiken finns en människa. En eventidé med stark symbolik, starka berättelser och upplevelser för att väcka liv i det engagemang som brann så starkt för fyra år sedan, gör Sverige för UNHCR till en självklar hederspristagare i Jernspiran 2019”.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

UNHCRJernhusenGreenpeace

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.