Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Greps för rattfylla på moped efter kundmöte

Publicerad: 9 oktober 2010, 20:10

En produktionsledare på en framgångsrik reklambyrå skulle bara flytta sin moped några 100 meter efter två glas på ett kundmöte. Hennes aggressiva körsätt ledde till att polisen stoppade henne. Nu döms hon till 23 400 kronor i dagsböter för rattfylleri.


Enligt polisrapporten stoppades produktionsledaren i korsningen Hornsgatan/Långholmsgatan i Stockholm vid 21-tiden den 29 september.

Hon körde en moped på ett aggressivt sätt och fördes till Södermalms polisstation för provtagning misstänkt för rattfylleri. Analysresultatet visade att produktionsledaren hade 0,39 milligram alkohol i utandningsluften. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,50 milligram.

Av polisrapporten framgår att produktionsledaren haft ett kundmöte och där druckit två glas vin.

– Jag skulle flytta mopeden till andra sidan Hornsgatan för att ta mig till en inspelning, jag hade bråttom, förklarar hon i polisförhör.

Hon var så stressad och tänkte, "vad hinner hända på 200 meter?"

Enligt polisen skämdes hon och visade en stark ångest.

Hennes B-körkort omhändertogs.

En vecka senare utfärdade åklagaren ett strafföreläggande på 60 dagsböter, á 390 kronor, 23 400 kronor. Hon ska även betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

Bötesbeloppet grundar sig på den deklarerade årsinkomsten.

Resume.se har försökt nå produktionsledaren, utan resultat.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.