Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Grön ungdom svarar på MUF:s digitala kampanj

Publicerad: 21 mars 2016, 14:35

Grön ungdom har gjort sin egen variant av MUF:s nya kampanj.

I helgen lanserade MUF sin stora digitala satsning ”Sänk regeringen”. Nu svarar Grön ungdom med ”Ta makten med rasisterna”.


Ämnen i artikeln:

MUFGrön Ungdom

Som Resumé berättade i helgen är ”Sänk regeringen” är budskapet som Moderata ungdomsförbundet vill sprida genom sociala media i sin största digitala satsning någonsin. För detta ändamål har en blå och röd kampanjposter designats. Nu har Grön ungdom svarat med att göra om bilden till ”Ta makten med rasisterna” och sprida den i sina egna kanaler på sociala medier.

LÄS MER: MUF sjösätter största digitala kampanjen någonsin

– Moderatalliansen kan inte på egen hand fälla regeringen och Sverigedemokraterna har sagt att de inte kommer att stödja någon som inte går dem till mötes i invandrarfrågan. Det MUF egentligen säger är att man kommer att ta makten med hjälp av rasister, säger Grön ungdoms språkrör Mårten Roslund.

Han berättar att han är bekymrad över MUF:s nya kampanj.

– MUF har tidigare alltid tagit ställning för öppenhet, även mot sitt eget moderparti. Nu har de lämnat den linjen. Jag har svårt att tro att de som är liberala i MUF står bakom det här, säger Mårten Roslund.

Enligt honom borde diskussionen nu handla om hur vi bygger ett Sverige som har plats för fler personer snarare än om vilka det är som regerar.

– Regeringsfrågan är tröttsam. Vi fokuserar på politik för ett öppnare Sverige. Nya servicejobb och tätare städer ger plats för ännu fler. Så vill vi ta ansvar för människor på flykt, säger Mårten Roslund.

Sanna Wolf-Watz

Ämnen i artikeln:

MUFGrön Ungdom

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.