Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Gudrun Schyman i reklamjury

Publicerad: 16 februari 2012, 08:25

Gudrun Schyman.

Foto: Magnus Bergström

Efter fiaskostarten – nu tar Gudrun Schyman och Carl Johan De Geer plats i Republikanska Föreningens reklamjury som ändrats efter Resumés påringning. I förlängningen är målet att få kung Carl XVI Gustaf avsatt. – Det var tråkigt att delar av den förra juryn fick kalla fötter när Resume ringde.


Ämnen i artikeln:

Magnus JakobssonGudrun Schyman

Republikanska föreningen och Hobby Films nya dotterbolag Hobby  Animation har utlyst tävlingen "Befria kungen" –  bästa idén blir till  en reklamfilm som ska få svenska folket att vilja avsätta kung Carl XVI  Gustaf.

Det vinnande  bidraget utses av en jury och utgör grunden för filmen som ska  produceras av Hobby Animation och spridas via Nyheter 24:s plattformar.

DDB-chefsduon Magnus Jakobsson och Fredrik Simonsson, stod med i den första juryn som presenterades förra veckan. När Resume.se ringde valde de att hoppa av eftersom de inte visste vad de tackat ja till.

– Har missförstått att det skulle handla om politik, faktiskt. Så kan  det gå. Jag ville hjälpa ett par kollegor i branschen med sin nystartade   animationsavdelning, inte bli indragen i PRO:s and CON:s ang.  kungahuset, även om man i egenskap av jurymedlem inte nödvändigtvis  behöver bli färgad/förespråka politiken som kommunikationen skildrar, skrev Magnus Jakobsson i ett mejl till Resume.se.

Fler namn hoppade av och nu har ny jury tillsatts. Där ingår bland annat Gudrun Schyman, Carl Johan de Geer och Arvid Svanvik, Creative Director på Scholz & Friends.

– Det var tråkigt att delar av den förra juryn fick kalla fötter när Resume ringde. Men det kom något positivt ur det för nu har vi en ny jättebra och jättespännande jury. Förutom ett gäng riktigt duktiga reklamkreatörer ingår konstnären Carl Johan De Geer samt politikern Gudrun Schyman i juryn. Det ska bli kul att höra deras tankar, skriver Hobby Animation och Republikanska Föreningen i ett pressmeddelande.

Jurymedlemmar är: Arvid Svanvik, Creative Director,  Carl Johan De Geer, Konstnär, Eka Ruola, Creative Director, Fredrik Ganslandt, Creative Director, Gudrun Schyman, Politician, Mathias Päres. Creative Director, Mårten Knutsson, Oskar Bård, regissör, Tommy Wiking, Republikanska föreningen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.