Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Guldägget 2015 är bredare än någonsin

Publicerad: 17 februari 2015, 11:47

Maja Siösteen, projektledare för Guldägget.

Inför årets Guldäggsgala har Komm satsat på att bredda tävlingen och satsningen har gått hem. Sammanlagt 20 procent av årets 1000 inskickade Guldäggsbidrag kommer från byråer som aldrig tidigare varit med i tävlingen. Flest bidrag, 118 stycken, återfinns i designkategorin.


Ämnen i artikeln:

Maja SiösteenGuldägget 2015KOMMGuldägget

Snart inleds nomineringsarbetet i Guldägget. För årets jury kommer rekordmånga nya byrånamn synas bland bidragen. Mer än var femte byrå som skickat in bidrag har aldrig varit med i tävlingen tidigare.

Totalt har 185 byråer skickat in bidrag, 40 av dessa är nya. Antal inskickade bidrag har också ökat till 1000 jämfört med 973 bidrag 2014. Den nya kategorin "onlinefilm" har haft en stark tillströmning under vintern med 93 bidrag.

– Det blir det bredaste Guldägget hittills. Guldägget är en angelägenhet för hela branschen och ska ta tempen på svensk kommunikation. Det är glädjande att detta också avspeglas i de inskickade bidragen på ett sätt som vi inte tidigare sett, säger Maja Siösteen, projektledare för Guldägget på Komm i ett pressmeddelande.   

I år har Komm låtit byråer som inte har tävlat under de senaste fem åren skicka in sitt första bidrag gratis. Erbjudandet har syftat till att locka många nya byråer att tävla i flera kategorier. Många av de nya byråerna har dessutom sin verksamhet utanför storstadsregionerna.

– Det görs mycket bra kommunikation på byråer från landets lite mindre orter, men en del av dessa har tidigare sett Guldägget främst som en tävling för storstadsbyråerna. Därför är det jättekul att byråer från hela landet känt sig tilltalade av initiativet och valt att ställa upp i flera olika kategorier. Det var precis det vi hoppades på, säger Maja Siösteen, projektledare för Guldägget på Komm i en kommentar.

Guldäggsgalan blir den 54:e i ordningen och äger rum den 29 april på Stockholm Waterfron Congress Center.


Antal bidrag i Guldägget kategori för kategori

Kategori                                 Antal bidrag
ALTERNATIVA MEDIA          51
DESIGN                                     118
DIGITALT                                  80
DIREKT                                      71
EVENT                                        53
FILM                                          106
HANTVERK                               79
INTEGRERAT                            51
MOBILT                                      33
ONLINEFILM                             93
PR                                                 72
RADIO                                         49
TIDNINGSANNONSERING      86
UTOMHUS                                  58

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.