Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Guldäggsgeneralen hoppar av

Publicerad: 12 oktober 2010, 10:11

Här är beskedet som slår hårt mot reklamtävlingen Guldägget och krisdrabbade Sveriges Kommunikationsbyråer, Komm. Guldäggsgeneralen Digge Zetterberg Odh hoppar av – och går till reklamskolan Berghs.


Ämnen i artikeln:

Digge Zetterberg

Digge Zetterberg. Foto: Andreas Elgstrand.

Sveriges Kommunikationsbyråer tvingades nyligen göra sig av två av  totalt sex medarbetare på grund av svag ekonomi.

Nu försvinner Guldäggsgeneralen Digge Zetterberg Odh till  Berghs där hon ska ansvara för alla internationella kontakter i den  nyinrättade tjänsten International relations manager.

– Jag skrev på kontraktet igår. Jag ska jobba med alla Berghs  förehavanden i utlandet, säger Digge Zetterberg.

Berghs har fått allt större verksamhet utomlands med  utbildningssamarbeten, praktikplatser på internationella byråer,  tävlingsverksamhet, med mera.
– Tanken är förstås att man ska bygga ut det, säger Digge Zetterberg  Odh.

Hon har varit  produktions- och projektledare för Guldägget sedan  2005. Det är med lika delar stolthet och vemod hon lämnar det jobbet.
– Det har varit roliga och lärorika år när jag lärt känna en massa  fantastiska människor och fått följa en fantastisk utveckling hos  branschen. Samtidigt ska det bli superkul med mitt nya jobb.

För Komm och dess vd Jessica Bjurström är det ett avbräck.
– Digge sade upp sig igår. Det är jättetrist, men sånt som man får räkna  med när man har duktig personal. Digge har med stort engagemang och  kontaktnät i branschen varit en fantastisk tillgång för utvecklandet av  både tävling och gala, säger hon.

Digge Zetterberg Odh tillträder sitt nya jobb vid årsskiftet. Nu ska  Bjurström rekrytera en ersättare snarast möjligt.

– Jag behöver rekrytera en affärsområdesansvarig för vårt  affärsområde tävlingar & event. VI märker att vi får en utökad  verksamhet på det området, säger Jessica Bjurström.

Hon hoppas ha nästa guldäggsgeneral ombord i december så att den  personen kan gå parallellt med Digge under den första fasen av  Guldäggsplaneringen, men säger samtidigt att hon "är realistisk".

– Men det är en senior projektledare vi söker och sådana har ofta en  viss uppsägningstid.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Digge Zetterberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.