Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Guldäggsgeneralens möte med Don Draper i Cannes

Publicerad: 27 juni 2012, 08:19

KOMMs Guldäggsgeneral Maja Siösteen fick en pratsund med Mad Mens huvudrollsinnehavare Jon Hamm, som spelar Don Draper, i samband med Cannes-festivalen.

Foto: Maja Siösteen

Mad Mens huvudrollsinnehavare Don Draper, spelad av Jon Hamm, besökte Cannes Lions-festivalen förra veckan. KOMMs Guldäggsgeneral Maja Siösteen fick syn på honom vid Martinez och tog chansen att gå fram och prata med honom:
– Det blev lite lustigt för jag frågade vad han gör i Cannes. Då sade han att han är där på uppdrag av en reklambyrå. Då frågade jag do you work for them. Han skrattade och svarade no, I am an actor, säger Maja Siösteen.


Ämnen i artikeln:

Mad MenKOMMDon Draper

Det var i början av Cannes-veckan, närmare bestämt måndagen den 18  juni, som Maja Siösteen och hennes kollega Nicole Lage-Vianna befann  sig vid nattklubben Martinez.

Döm om Maja Siösteens förvåning då hon fick syn på ingen mindre än Mad Mens huvudrollsinnehavare Don Draper, spelad av Jon Hamm, vid baren:
–  Jag var utomhus vid poolen och skymtade honom längst in. Det gick inte att  undgå att se vem det var trots att han hade basker på huvudet, säger  Maja Siösteen.

Hon är ett stort Mad Men-fan och inväntade rätt ögonblick för att gå fram:
– Jag passade på när han satt själv och då tog jag även en bild på mig och honom, säger Maja Siösteen.

Hon berättar att hon frågade vad han gör i Cannes. Svaret blev att han befann sig där på uppdrag av en reklambyrå.

Då  infann sig en lite smått komisk situation. Maja Siösteen frågade nämligen: –  do you work for them, varpå Jon Hamm skrattade och svarade: – No, I am  an actor:
– Han var verkligen trevlig och ödmjuk, säger Maja Siösteen.

Hon berättar också att hon fick känslan av att reklambyrån hyrt inom honom under veckan:
–   Jag bad om ursäkt när jag kom fram till honom, men hade sade direkt  att det inte var några som helst problem. Först blev man ju helt tagen över att han var där, men sedan kändes det som att det är väl klart att han ska vara i Cannes när det är en så stor tävling för reklambranschen, säger Maja Siösteen.

Hur  ser du egentligen på Don Draper. DN:s kulturskribent Malin Ullgren  noterade idag att hon kände att hennes puls slog snabbare bara över  vetskapen att Jon Hamm har befunnit sig på samma kontinent?
– Jag var exalterad över mötet i flera dagar och det kändes verkligen som en bra start på veckan, säger Maja Siöjsteen.

Hon berättar att hon lade ut bilden på Facebook och att hon redan fått 100 likes.

Vad pratade ni egentligen om?
–  Jag berättade att jag sitter klistrad framför tv:n varje söndag för att  titta på Mad Men och det var väl inte så mycket mer än så egentligen,  säger Maja Siösteen.

I serien dricks det en del. Bjöd han på någon drink eller liknande?
– Nej, men det hade naturligtvis varit väldigt trevligt, säger Maja Siösteen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Mad MenKOMMDon Draper

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.