Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Guldlejonet ljuv musik för storsatsande Doremir

Publicerad: 19 juni 2013, 07:40

Stor succé i Japan – fortfarande relativt okända i Sverige.
Men guldlejonet i Cannes innebär ett genombrott för svenska musikbolaget Doremir som kan revolutionera musikbranschen och göra toner för miljoner.
Appen, framtagen av Mobiento, är kronan på verket efter 20 års forskning.


Ämnen i artikeln:

Cannes LionsMobiento

Mobilbyrån Mobientos guldlejonvinnare "ScoreCleaner Notes" för kunden Doremir är en app som gör noter av ens egen sång – det man nynnar in i telefonen.

Den svenska, tekniskt mycket avancerade, innovationen har hittills varit utanför radarn i Sverige, men gjort succé i Japan där den legat i topp på app-listorna.

Produkten är resultatet av 20 års intensiv forskning. ScoreCleaner är utvecklat av Doremir Music Research AB som grundades 2008 av Sven Ahlbäck, musiker och professor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Sven Emtell, civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Det är Sven Ahlbäcks forskning inom musikkognition som ligger till grund för den unika teknologin.

Doremir har nyligen stängt en framgångsrik emission där ett antal riskkapitalister gått in i projektet som nu ska hårdlanseras.

–      Vår vision är att nå ut brett till målgruppen musikamatörer och det har vi stor möjlighet att göra nu när vi har gjort den här tekniken användarvänlig genom appen. Vi ska nå ut till 250 miljoner musikamatörer i världen, säger Doremirs vd Bengt Lidgard till Resumé.

ScoreCleaner kan revolutionera musikindustrin och tända nya stjärnor på musikhimlen. Vem som helst kan få sina egna kompositioner  nedtecknade i noter i appen som kan komma att bli en bästsäljare världen över.

Doremir kommer sannolikt att tjäna betydande belopp på appförsäljningen, och den desktop-produkt man tagit fram, samt även en hel palett med andra tjänster i anknytning till ScoreCleaner.

Mobientos vd Per Holmkvist tog emot guldlejonet i går kväll i Cannes. Ingen från Doremir hann ner i tid – beskedet kom på morgonen samma dag som prisutdelningen.

Men Bengt Lidgard jublar från hemmaplan över den prestigefyllda utmärkelsen som är ljuv musik för det hårdsatsande bolaget.

– Det här är verkligen fantastiskt. Vi är så glada!

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Cannes LionsMobiento

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.