Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Guldrush till Pantbanken

Publicerad: 1 juni 2012, 13:44

Pantbanken Sverige sjösatte tidigare idag en digital plattform på Facebook, signerad reklambyrån R-B-K. I lanseringen ingår en tävling där alla som gillar sidan har chansen attt vinna en av fem guldtackor.


Pantbanken är ett av landets ledande pantbanksföretag som erbjuder privatpersoner att belåna sina värdesaker.

- Strategiskt ska det här hjälpa till att förändra bilden av Pantbanken som någonting skämmigt. Taktiskt handlar det om att få spridning i en målgrupp som idag tar dyra sms-lån och skuldsätter sig, säger Mathias Wikström som är vd på R-B-K.

Byrån har arbetat med Pantbanken under en längre tid och bland annat genomfört mycket akviteter i radio. Det övergripande målet är att att förflytta Pantbanken till dagens generation som tidigare har tyckt att pantsättande av värdesaker mest är något som far- och morföräldrar sysslat med.

- Digtiala medier är ju viktiga för att nå yngre och idag går det att panta saker på webben. Facebook-sidan blir därför avstampet i en större digital närvaro och vi kommer lansera fler aktivieter längre fram, säger Mathias Wikström.

Pantbankens Facebook-sida gick live klockan 13.00 på fredagen och har i skrivande stund 258 gillare.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.